Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu yine değişiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'nin Kıbrıs konusunda hiçbir zaman zikzak çizmediğini vurgulayarak, AB'nin verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, "Lafın doğrusunu söyleyip işin yanlışını yapmak AB değerleriyle uyuşan bir durum değildir" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Çiçek, toplantıda iki kanun tasarısının TBMM'ye sevkine karar verildiğini söyledi. Bunlardan birinin 'Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarı' olduğunu belirten Bakan Çiçek, bununla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yapım, onarım, silah, mühimmat ve teçhizat alımlarıyla ilgili 'İhale Kanunu' açısından getirilebilecek kolaylıkların düzenlendiğini ifade etti. İkinci tasarının ise 'Türk Silahlı Kuvvetleri Beslenme Kanun Tasarısı' olduğunu kaydeden Çiçek, bu yasanın çok eski bir yasa olduğunu ve değişen ihtiyaçlara cevap vermediği için köklü bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu kaydetti. Çiçek, alımların değişik kanunlarla yapıldığına işaret ederek bunların bir çatı altında toplanmasına ilişkin bir düzenleme yapıldığını söyledi. Meclisin yasama döneminin sonuna yaklaştığını kaydeden Çiçek, AB'nin önem verdiği bazı düzenlemeler olduğuna işaret ederek, bir öncelik sıralaması yaptıklarını ve bunların meclis grubuna iletileceğini ifade etti. Çiçek, bu tasarıları meclis tatile girmeden önce çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Çiçek, 'Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Tasarısı'nda Emniyet Genel Müdürlüğü alımları ile ilgili hangi değişikliklerin yapıldığı sorusu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hizmetlerinin acil hizmetler olduğunu, ihtiyaçların süratle karşılanması gerektiğini ifade etti. Çiçek, tasarının, 1 yıllık süre içinde hizmetin daha süratli yapılmasına imkan veren, ödeneklerin serbest bırakılması ile ilgili konuda da belli bir kriter getirerek bu alımların süratle yapılmasını temin eden bir düzenleme olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber