Aile bakanlığında egemenlik yine erkeklerde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışanlarının yüzde 52'si erkeklerden oluşuyor. Bakan Ayşenur İslam'ın açıkladığı çalışanlara ilişkin verilere göre Bakanlık'ta çalışan memurların yüzde 42'si kadın iken kadın yönetici oranı ise sadece 28.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Ağustos 2014 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile bakanlığında egemenlik yine erkeklerde

Nevin Bilgin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kendi bakanlığında çalışan kadın yönetici sayısının yüzde 28 olduğunu açıkladı. İslam, HDP'li Pervin Buldan'ın sorusuna verdiği yanıtta, bakanlıktaki kadın çalışan sayısının 5 bin 643 olduğunu belirtirken, " İllerde bakanlığa bağlı birimlerde müdür statüsünde çalışan kadın personel sayısı il müdürü sayısına oranı (42-290), yüzde 14 civarında" dedi. İslam, Müdür yardımcısı statüsünde çalışan kadın personel sayısı il müdürlüklerinde çalışan müdür yardımcısı sayısına oranının (112-484) yüzde 23 civarında olduğunu, kadın personel sayısının toplam personel sayısına oranı yüzde 48 olduğunu belirtti. İslam, kadın yönetici sayısının kadın personel sayısına oranının (213-5643) yüzde 4 civarında olduğunu kaydetti.

Kadın fikir kampları

Bakan İslam, kadınların işgücü piyasasına erişimini arttırmaya yönelik Türkiye'de Kadınların Ekonomik Fırsatlara Erişiminin Arttırılması Projesi kapsamında 'Adım Adım Anadolu Buluşması' toplantıları gerçekleştirildiğini, kadınlardan İŞKUR eğitimlerinden, KOSGEB, mikro kredi ve benzeri kaynaklardan yararlanarak, fikri olan kadınları cesaretlendirerek yol gösterici olmak amacıyla toplantılar yapıldığını anlattı. İslam, "Bakanlığımız özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle fikir kampları gerçekleştirilmektedir. Söz konusu fikir kamplarına katılan gençler kadın erkek eşitliği ve toplumsal cinsiyet konularında bilinçlendirilmekte ve bu konuda farkındalık oluşturulmaktadır. Kadının insan haklarının korunması ve eşitsizliklerle mücadele edilmesi kapsamında farkındalık oluşturulmaktadır" dedi.

MECLİS'İN RENGİ DEĞİŞECEK

Meclis Genel Kurulu'nun tartışmalı turuncu, ceylan derisi koltuklarının değiştirilmesi için proje hazırlandı. Projeye göre koltukların renginde koyu yeşile, masalarda koyu kahveye dönülüyor. Genel Kurul Salonu'nun rengi matlaştırılıyor. Ancak hazırlanan proje henüz Başkanlık Divanı gündemine getirilmedi. Meclis'in eski vekil odalarının bulunduğu iki bloktan oluşan 550 odalık kısmının ise Kütüphane ve Arşiv Merkezi olması konusunda çalışma başlatıldı. Meclis'in eski Halkla ilişkiler Binası'nı oluşturan A ve B Blokların Kütüphane ve Arşiv Binası yapılması için çalışmalara da başlandı. Ancak binanın arşiv ve kitap sistemi ağır olduğu için raf sistemini kaldırıp kaldırmayacağı konusunda dayanıklılık testi yapılıyor. Yapılan çalışmaların sonucuna göre iki binanın büyük bir kütüphane ve arşiv binası olması için iç yapısı değiştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber