Cepten bayramlaştık

Ramazan bayramında cep telefonu ile bayramlaştık. Operatörlerin açıkladığı rakamlara göre 4 günde 1.43 milyar SMS gönderilirken, Türkiye genelinde 1.82 milyar dakika konuşuldu.

Haber Giriş : 04 Ağustos 2014 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cepten bayramlaştık

Bayramdaki veri, ses ve SMS trafiğini açıklayan Vodafone ve Turkcell'in rakamları bayram tebriklerinde cep telefonlarının ağırlığını gösteriyor. Arife gününü de kapsayan ve 27-30 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki istatistiki verilere göre Turkcell ve Vodafone aboneleri toplamda 1.43 milyar adet SMS gönderdi. İki operatörün verilerine göre aboneler bayramda 1.82 milyar dakika konuştu. Kullanılan data miktarı ise 2.385 milyon GB'a ulaştı.

En yoğun iller operatörlere göre farklı oldu

Turkcell abonelerinin bulunduğu iller içinde bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Adana, Hatay, Kocaeli oldu.

Vodafone şebekesinde ise en çok konuşan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Antalya, İzmir, Adana, Bursa, Samsun, Van ve Konya oldu.

SMS'te ise Turkcell şebekesindeki ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, Samsun, Şanlıurfa, Konya, Adana, Van, Antalya, İzmir ve Bursa olurken, Vodafone'da ise İstanbul, Ankara, Samsun, Şanlıurfa, Konya, Adana, Van, Antalya, İzmir ve Bursa oldu.

En çok aranan ülke Almanya

Türkiye dışında en fazla Türk nüfusunun olduğu ülkelerin başında gelen Almanya, bayramda hem Vodafone hem Turkcell şebekesinde en çok aranan yabancı ülke oldu.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber