Türk Tabipleri Birliği'nde seçim heyecanı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda Kürt sorununa ilişkin yaptığı çıkışlarla tanınan ve geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Aydınlar Heyeti'ne Başkanlık yapan İstanbul eski Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Göreve seçilmesi halinde TTB'nin hükümetle olan gerginliğinin devam edeceği mesajını veren Gürsoy, Kürt sorunuyla ilgili yaptığı girişimleri anlatırken, "Yaptıklarımdan gurur duyuyorum" ifadesini kullandı. TTB'de seçim heyecanı sürüyor. 22-25 Haziran'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda yapılacak olan büyük kongrede 2 grup yarışacak. Prof. Dr. Gürsoy'un başını çektiği, "Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Grubu" ile Kültür eski Bakanı Dr. Suat Çağlayan'ın liderliğindeki "Ulusalcı Grup" isimli milliyetçi-muhafazakar kanat seçimlerde ipi göğüslemeye çalışacak. Bu arada TTB Kanunu'nda yapılan değişiklikle sadece Ankara'da yaşayan hekimlerin TTB Merkez Konseyi'ne seçilmesinin önündeki engeller kaldırıldı. Bu yıl ilk kez Ankara dışında görev yapan hekimlerde TTB yönetimine girebilecek. Prof. Dr. Gürsoy, TTB binasında düzenlediği basın toplantısında, TTB 54. Büyük Kongresi öncesi aday yönetim listesini açıkladı.

Gürsoy, kongrenin birçok zorluğa göğüs gererek korumaya çalıştıkları iyi hekimlik değerlerinin yok sayıldığı, sağlık ortamında yaşanan karmaşanın, mesleklerine ve emeklerine saygısızlığın her geçen gün arttığı bir dönemde toplandığını söyledi. "Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Grubu" olarak uzun yıllardan süzülüp gelen birikimleriyle 2006-2008 döneminde TTB yönetimine aday olduklarını ifade eden Gürsoy, "Bizler demokratik, laik, bağımsız bir ülkede barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Temel insan hak ve özgürlüklerine saygıyı, iyi ve onurlu hekimliğin önkoşulu olan demokrasiyi talep ediyoruz. Sağlık hakkı kadar vazgeçilmez olan özgürlükleri, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde insanı temel almayı, sağlığa bütçeden yeterli pay ayrılmasını, herkese eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmetlerini, tüm toplumu kapsayan kamucu-eşitlikçi bir sağlık sistemini, sağlık hizmetine ulaşmak için nüfus cüzdanının yeterli olmasını, iyi ve onurlu hekimlik değerlerini savunuyoruz" diye konuştu.

Seçilmeleri halinde hekimler adına değil hekimlerle birlikte karar alma ve birlikte mücadele etme geleneğini sürdüreceklerini kaydeden Gürsoy, eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hakkı taleplerini savunmaya devam edeceklerini bildirdi. Gürsoy, göreve gelmeleri halinde TTB ile hükümet arasındaki gerginliğin devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya Gürsoy, "Bunu hükümete sormak lazım. Bizim için değişik bir tablo görünmüyor" cevabını verdi. Gürsoy, Kürt sorunu ve diğer politik gelişmelerle ilgili yaptığı çıkışların hatırlatılması üzeri ise, "Ben bir Türk aydını olarak Türkiye'de barış ve kardeşlik ortamı için diğer aydınlar gibi belirli faaliyetlerde bulundum. Kürt sorunu bu faaliyetlerden birisidir. Bundan övünç duyuyorum" şeklinde konuştu. Büyük kongrede aday olan rakip 'Ulusalcı Grup' Başkanı Kültür eski Bakanı Dr. Suat Çağlayan'la ilgili bir soruyu cevaplayan Gürsoy, "Çağlayan'ın Demokratik Sol Parti'den gelen biri olduğunu biliyorum. Ama değişik siyasi çizgideki kişilerle böyle bir grup oluşturdu. TTB delegeleri tercihlerini yapacak" değerlendirmesinde bulundu. Gencay Gürsoy'un başını çektiği "Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Grubu" listesinde şu isimler yer alıyor:

"Dr. Sinan Adıyaman (Ankara), Dr. Altan Ayaz (Ankara), Dr. Muharrem Baytemur (Ankara), Dr. Hülya Biriken (Ankara), Dr. Ali Çerkezoğlu (İstanbul), Dr. Gencay Gürsoy (İstanbul), Dr. Necdet İpekyüz (Diyarbakır), Dr. Erkan Kapaklı (İstanbul), Dr. Orhan Odabaşı (Ankara), Dr. İskender Sayek (Ankara), Dr. Mustafa Vatansever (İzmir)."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber