Yalova'da 'Parası olmayana karne yok'

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da fotokopi parası ödemeyen öğrencilere karneleri verilmedi. Tepki gösteren veliler darp edildi

Öğretim döneminin son gününde okullardaki törenlere şiddet olaylan damgasını vurdu. Yalova'da fotokopi parası ödemeyen öğrencilere karne verilmezken buna tepki gösteren veliler ile gazetemiz muhabiri Faruk Kırtay okul yönetimince darp edildi. Erzurum'da ise tasdikname verilen 3 öğrenci okulun camlarını kırdı, müdürü dövdü. Sivas'ta da ilköğretim öğrencileri arasında çıkan kavgada iki öğrenci bıçaklandı.

Yalova Lisesi'nde 40 YTL tutarındaki yıllık fotokopi parasını ödemeyen öğrencilere karneleri verilmedi. Onlarca öğrenci ve veli de Milli Eğtim Müdürlüğü'ne giderek uygulamadan şikâyetçi

oldu. Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Muhammet Beşir de okul yöneticilerini arayarak uygulamanın sona erdirilmesini istediklerini belirti. Ancak bu açıklamalara karşın öğrencilere karneleri verilmedi. Uygulamayı protesto eden veliler ile okul yönetimi arasında da tartışma yaşandı.

Yalova Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Özhan " Veliler ve öğrenciler dertlerini okul aile birliğine anlatsınlar. Bizler para almadan karne vermiyoruz" dedi. Liseye giden Yalova ti İnsan Hakları Kurulu Basm Kuruluşlan temsilcisi, gazetemiz muhabiri Faruk Kırtay ve bazı veliler, okul yöneticileri tarafından tartaklanarak okuldan uzaklaştırılmak istendi. Şikâyetlerin artması üzerine lisenin müdür vekili Ertuğrul Şengün. karnelerin tüm öğrencilere verileceğini açıkladı.

Erzurum ise karne gününde bir öğrencinin okulu basmasına tanık oldu. Atatürk Lisesi'nden tasdiknameyle uzaklaştırılan A.Ç. sınıfta kalan 9 arkadaşıyla birlikte dün törenin düzenlendiği okulu bastı. Okulun camlarını kıran öğrenciler, okul müdürü Metin Sezen'in de burnunu kırdılar. Sezen tedavi altma alınırken saldırgan öğrencilerin aranmasına başlandı. Sivas'ta Pulur Mahallesi Öğretmene-vi yakınlarında, bir ilköğretim okulunun 8. sınıf öğrencisi Murat Y. (14) ile lise
öğrencisi Gökhan T. (16) arasında "kız meselesi" nedeniyle kavga çıktı. Olay sırasında Murat Y üe kavgayı ayırmaya çalışan başka bir ilköğretim okulunun 8. sınıfında eğitim gören arkadaşı Aykut Ö. (14) bıçakla yaralandı.

'Karne almama' protestosu

Antalya'daki Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nın bahçesinde toplanan öğrenciler ve velileri, sınıf sayısının yetersiz olduğunu, her sınıfta ortalama 40 öğrencinin eğitim gördüğünü söylediler. Sağlıksız şartlarda eğitim verildiğini savunan veli ve öğrenciler, okulda daha iyi şartlarda eğitim verilene kadar karne nacaklarını belirttiler.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber