'İlaçta fahiş fiyat' soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere yüksek fiyatla ilaç sattıkları iddia edilen 29 ilaç firması hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun bilgisine başvuruldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Gümrükçüoğlu, soruşturma savcısı Nazmi Okumuş ile yaklaşık 2 saat görüştü.

Gümrükçüoğlu'nun, Savcı Okumuş'a, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulunca ilaç firmaları hakkında hazırlanan raporla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü İktisadi Etütler Daire Başkanı İbrahim Peker ile Reçete Onay Şube Müdürü Hüseyin Oflaz'ın da ifadelerine başvuruldu.

Savcılığın davetiyesi üzerine avukatlarıyla birlikte adliyeye gelen Peker ve Oflaz, yaklaşık 2,5 saat süren işlemlerinin ardından binadan ayrıldı.

Soruşturma kapsamında, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünde görevli bazı bürokratların da ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber