Sınıfta kaldıklarını zanneden ikizler, evden kaçtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu'nda okuyan ikiz kardeşler, karne almak için gittikleri okulda öğretmenlerinin sınıfta kaldıklarını söylemesi üzerine evden kaçtı.

Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Berat ve Burak Osmanoğulları, dün karnelerini almak üzere anneleri Hanife Osmanoğulları ile birlikte okula gitti. İkizler, sınıfa girdikten bir süre sonra üzgün şekilde annelerini yanına geldi. İkiz kardeşler annelerine öğretmenlerinin, "Sınıfta kaldınız" dediğini söyledi. Daha sonra ikizler, annelerinin yanından eve gitmek üzere ayrıldı.

Oğullarına karnelerini neden almadıklarını sorduğunu söyleyen anne Hanife Osmanoğulları, "Berat sınıfta kaldıklarını öğrendiğini söyledi. İkisi de sinirlenip yanımdan koşarak ayrıldı. Kaçtıklarını hiç düşünmedim. Ardından durumu öğrenmek üzere öğretmenleriyle görüşmeye gittim. Bana Burak'ın sınıfını geçtiğini, Berat'ın ise kaldığı fen bilgisi dersinden Şube Öğretmenler Kurulu Kararı ile geçeceğini söylediler" dedi.

Oğullarının başarılı birer öğrenci olduğunu ve asla zayıf not almadığını ifade eden Hanife Osmanoğulları, "Oğullarım çalışkandı. Daha önceki yıllarda teşekkür, takdir alırlardı. Okulda öğretmenlerinden yanlış bilgi almışlar. Çocukların gururlarına dokundu. İkisi de hem çalışıp hem okurdu. Biri çay ocağında, biri de gazete matbaasında çalışarak harçlıklarını kazanırlardı, azimliydiler. Sınıfta kaldıklarını sanınca evden kaçtılar. Hala bir haber alamadık. Eve dönsünler, okusalar da okumasalar da onları çok seviyoruz. Hem ikisi de sınıfta kalmamış. Burak zaten direkt geçmiş, Berat ise kurul kararı ile geçecekmiş" diye konuştu.

İkiz kardeşlerin babası Ferit Osmanoğulları ise çocuklarının gururlarına yenik düştüğünü, sınıfta kaldıklarını düşündükleri için utançlarından eve dönemediklerini söyledi. Ferit Osmanoğulları, "Çocuklarım bizden korkmadı. Duydukları utanç nedeniyle kaçtılar. İkisi de sınıfını geçmiş. Ben onlarla gurur duyuyorum. Dünden bu yana hiç uyumayarak eve dönmelerini bekliyorum. Eve dönsünler. Biz onları çok seviyoruz" şeklinde konuştu.

Burak ve Berat'ın ablaları Miraç Osmanoğulları da erkek kardeşlerinin eve dönmesini isteyerek, onları çok sevdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber