Hacker'lar 1 milyar 200 milyon kişinin bilgilerini çaldı

ABD merkezli güvenlik şirketi Hold Security, Rus hackerların 420 bin farklı internet sitesinden 1 milyar 200 milyon kişinin bilgileri çaldığını açıkladı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 06 Ağustos 2014 12:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hacker'lar 1 milyar 200 milyon kişinin bilgilerini çaldı

Hackerların hedef aldığı internet sitelerinin adlarının açıklanmadığı raporda, çalınan kullanıcı bilgilerinin karaborsa sitelerinde satışa sunulduğu belirtildi.

Hold Security, insanların bu saldırıda kendi bilgilerinin çalınanlar arasında olup olmadığını kontrol edebilecekleri bir sistem üzerinde çalışıyor. Şirket bu sistemin ne zaman kullanıma açılacağını ise henüz açıklamadı.

Kişisel bilgilerinizi bu tarz saldırılar karşısında korumanın birkaç yolu mevcut. Alınabilecek ilk ve en önemli önlem, bilgilerinizin çalınmış olma ihtimaline karşı finansal verilerinizi sakladığınız sitelerdeki şifrelerinizi değiştirmeniz.

Daha güçlü ve kırılması daha zor şifrelere sahip olmak bilgisayar korsanlarını zorlayacak başka bir önlem. Last Pass veya Password Safe gibi programlar, kullanıcılarına özel ve yüksek güvenlikli şifreler sağlıyor.

Ancak kişisel bilgilerin korunması için güçlü şifreler başlı başına yeterli değil. Uzmanlar, sitelerin şifre haricinde sundukları güvenlik uygulamalarının da kullanılmasını öneriyor.

Bütün bu önlemlere rağmen kesin bir güvenliğin sağlanamayacağını belirten uzmanlar, zararı en aza indirmek adına finansal bilgilerin sıklıkla kontrol edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber