Gazi Üniversitesindeki tartışmaya dekandan misilleme

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi İletişim'deki atama yolsuzluk tartışmaları büyüyor. Dekan Korkmaz Alemdar, kendisinden şikayetçi olan eski dekan Güz'e öğrencilere verilecek 40 milyarın hesabını sordu

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden bazı öğretim üyelerinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dahil 110 kurum ve kişiye şikayet ettikleri İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, suçlamalara cevap verdi. Kadrolaşma iddialarını sert bir dille yalanlayan Alemdar, "Ben bilimsel yeterliliği olan, en az 2 dil bilen insanları aldım. Karımı, çocuğumu, hemşehrimi buraya almadım. Eğer nitelikli insanları almak kadrolaşma ise bunu yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Cumhurbaşkanına değil ABD Başkanına da yazsalar doğru bildiğimi yapmaya devam edeceğim" dedi.

BİLMİYORUM CEVABI

Alemdar, şikayet mektubunda imzası bulanan eski dekan Prof. Dr. Nurettin Güz'e yönelik de ağır suçlamalarda bulundu. Göreve geldikten bir süre sonra fakültenin gazete ve radyosunda çalışan öğrencilerin kendisine gelip paralarını istediklerini söyleyen Alemdar, "Öğrencilere verilmesi gereken aylık 75 milyon lira ödenmemiş. Bunun için 50 milyar lira para gelmiş ve sadece 10 milyar lirası ödenmiş. Fakülte sekreteri dekana verdiğini söylüyor. Çağırdım kendisine sordum. Almadığını söyledi. Ben de YÖK'e bildirdim ama soruşturma açılmadı. Suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

1 MİLYARLIK GÖRÜŞME

Göreve gelmesinin ardından Prof. Dr. Nurettin Güz'ün dekan olduğu dönemde eşi Hanife Güz'ün İngiltere'ye gittiğini ve o ay dekanlığın 1 milyar lira telefon faturası ödediğini kaydeden Alemdar, "Soruyoruz. 'Ben konuşmadım' diyor. Oysa dekanlık makamından aranan numara eşinin kaldığı otel odasına çıkıyor. Kültür Bakanlığı'na belgesel çekilmiş, ortada eser yok. Kalorifer kazanları kayıp, satılmış, parası yok. Aldığım cevap: 'bilmiyorum'." Bölüm başkanlarının atama dönemlerinde görevden alınıp yetkiyi tek elde topladığı iddialarını da değerlendiren Alemdar, "İstesem Güz'ü jüriye alırım. Ben de bir başka arkadaşımla girerim. İkiye bir istediğimi alırım. Bunun için bölüm başkanını görevden alamama gerek yok ki" dedi.

Alemdar hakkında 23 dava açıldı

Korkmaz Alemdar'ı, "keyfi yönetim, ideolojik kadrolaşma ve eğitim ve öğretimini bozmakla" suçlayan ve içlerinde Nurettin Güz'ün de bulunduğu öğretim üyeleri, Alemdar hakkında bugüne kadar 5 ayrı suç duyurusunda bulunulduğunu, 23 dava açıldığını ve mahkemelerin aldığı ara kararların ise Alemdar'ın aleyhine sonuçlandığını kaydetti. Mektupta Alemdar'ın kadro atamalarında idari boşlukları kullanarak istediği kişileri fakülteye aldığı belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber