Öğretmene tatil yasak

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullar tatil oldu ama öğretmen tatile çıkamadı. Eğitimcilere yönelik ankette ?tatile gidemem' ve ?Sadece köye gidebilirim' diyenlerin oranı yüzde 72.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir-Sen) İzmir Şubesi Başkanı Abdürrahim Şenocak, ''Öğretmen üyelerimize yönelik yaptığımız ankette, 'tatil yapmıyorum' diyenlerle, 'tatili memleketimde anne-babamın yanında geçiriyorum' diyenlerin toplam oranı yüzde 72'yi bulmaktadır'' dedi.

2005-2006 yılının sona ermesinin ardından, Eğitim-Bir-Sen, ''eğitim çalışanlarının sorunları, beklentileri, talepleri ve Türkiye gündemine dair konularda görüş ve önerilerini araştırdı.

ANNE-BABA SAĞOLSUN

Şenocak, yapılan çalışmaya göre öğretmenlerin yüzde 72'sinin 'tatil yapmadığı'nın ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Ankette 'tatili memleketimde anne- babamın yanında geçiriyorum' diyenlerin toplam oranı da yüzde 72'yi bulmaktadır. ?Son üç yılda tatile çıkmadım' diyen öğretmenimizin oranı yüzde 10'dur. Yüzde 1'i bakanlık kamplarında, yüzde 2'si kamu kuruluşlarında, yüzde 13'ü de kendi imkanlarıyla tatil yaptıklarını ifade etmiştir. Yüzde 2'si ise ücretli bir işte çalışarak tatilini değerlendirmektedir."

YAZIN DA ÇALIŞIYORLAR

Geçen yılki bir başka çalışmaya göre, öğretmenlerin yüzde 70'inin ev ve araç sahibi olduğunu kaydeden Şenocak, öğretmenlerin gelir durumunun ''çok düşük'' olmadığını söyledi. Şenocak, "Anketimizde ilköğretim okullarındaki öğretmenlerimizin yüzde 12'sinin uzun tatillerde gelir getirecek ikinci bir işte çalıştığı ortaya çıkmıştır. Tatil, öğretmenlerimizin ve her insanın hakkıdır" şeklinde konuştu.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber