15 yıldır bitirilemeyen hastane inşaatı yeniden başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincanlı vatandaşların yaklaşık 15 yıldan bu yana tamamlanmasını beklediği Araştırma Hastanesi'nin inşaatı ile 2001 yılında temeli atılan Eğitim Tipi Sağlık Ocağı'nın inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi tarafından 1991 yılında "Araştırma Hastanesi" yapılmak üzere temeli atılan hastanenin, aradan geçen 15 yıllık süre içerisinde ancak kaba inşaatının bir bölümü tamamlanabildi. Son yıllarda sembolik ödenekler ve bürokrasi yüzünden yarım kalan hastane inşaatının tamamlanabilmesi için bina, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Hastane binasının atıl durumdan kurtarılması için 2005 yılında yapılan devir işlemlerinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında gönderilen 6 milyon 500 bin YTL ödenekle inşaat yeniden başladı.

Öte yandan, Dünya Bankası tarafından finanse edilen ve Sağlık Bakanlığı Proje Koordinatörlüğü tarafından 2001 yılında Erzincan'da temeli atılan, Eğitim Tipi Sağlık Ocağı'nın inşaatı da arada geçen 5 yıla rağmen bir türlü bitirilemedi. 2004 yılında hizmete girmesi gereken sağlık ocağının yapımını üstlenen firmayla Dünya Bankası arasında yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle inşaat tamamlanamadan durduruldu.

Erzincan'da aradan uzun yıllar geçmesine rağmen tamamlanamayan hastane inşaatlarıyla ilgili bilgi veren Sağlık İl Müdürü Mesut Turan, gönderilen 6.5 milyon YTL ödenekle bir süre önce yeniden inşaatına başlanan Araştırma Hastanesi binasının gerekli ödeneklerin gönderilmesi halinde 2006 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, "Şu anda mevcut hastane binasına ek olarak, içerisinde ameliyathane, poliklinikler ve 200 yatak kapasitesi olan 6 katlı ilave bir bina yapılıyor. Bu hastanemiz tamamlanıp hizmete girdiğinde artık, Erzincan'daki vatandaşlarımızın sağlık konusunda çevre illere olan bağımlılığı ortadan kalkacak" dedi.

Erzincan Sağlık İl Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu inşaatı yarım kalan sağlık ocağının Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 Yılı Yatırım Programı'na alındığını kaydeden Turan, "Şimdi binanın tesisat döşemesi çalışmaları devam ediyor. Bu sağlık biriminin hizmete girmesiyle sağlık hizmetlerinin sunulmasının yanı sıra, sağlıkla ilgili olarak personel ve halka eğitimler de verilecek. Eğitim tipi sağlık ocakları, Dünya Bankası tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ilde yaptırılıyor. Bunlardan 18 ildeki sağlık ocakları inşaatı tamamlanarak hizmete girdi, geri kalan 5 ilde inşaat çalışmaları devam ediyor. Erzincan da bu 5 il arasındadır. İlimizde sağlık hizmetleri, plan ve programlı olarak yapılan çalışmalarla her geçen gün artış kaydetmektedir. Dolayısıyla halkımızın yıllardır arzuladığı hizmeti alabilmesi konusunda önemli adımlar atılıyor" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber