Davutoğlu kongre ve 'program' mesaisinde

Dışişleri Bakanlığı görevinde son günlerini yaşayan Davutoğlu dün gün boyu çarşamba günü gerçekleşecek Ak Parti kongresine hazırlandı. Davutoğlu'nun bir taraftan da Erdoğan ve kurmaylarıyla parti programına çalıştığı belirtildi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Ağustos 2014 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu kongre ve 'program' mesaisinde

KIVANÇ EL

Ak Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir yandan 27 Ağustos'ta gerçekleşecek Ak Parti kongresine hazırlanırken bir yandan da hükümet programı üzerinde çalışıyor.

Başbakan eşi olmaya hazırlanan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Sare Davutoğlu ise mesleğini sürdürmeye devam edecek ve haftada bir gün de olsa İstanbul'daki muayenehanesinde hizmet vermeyi sürdürecek.

Davutoğlu, dün gün boyu çarşamba günü gerçekleşecek Ak Parti kongresine hazırlandı. Dar bir danışman kadrosu ile buradaki konuşmasına hazırlanan Davutoğlu'nun hükümet programına ilişkin de çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Bu süreçte Davutoğlu'nun hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de Erdoğan'ın yakın kurmayları ile kongre ve programa ilişkin çalışmalarda görüşmeler ve değerlendirmeler yaptığı ifade edildi. Bu süreçte Dışişleri Bakanlığı'ndaki programlarını boş bırakan Davutoğlu'nun gelişmeleri yakından takip ettiği ve gerekli durumlarda devrede olduğu kaydedildi.

Eşi doktorluğa devam edecek

Kadın Doğum Uzmanı Sare Davutoğlu'nun, eşinin Başbakanlığı döneminde de mesleğini sürdürme kararı aldığı öğrenildi. Sare Davutoğlu, İstanbul Bahçelievlerde'ki özel muayenehanesinde doktorluk hizmeti vermeye devam edecek. Ahmet Davutoğlu ile Tıp Fakültesi'nde yüksek lisans yaparken tanışan Sare Davutoğlu, eşinin Dışişleri Bakanlığı süresince de muayenehanesinden kopmamıştı. Davutoğlu'nun haftada 1-2 gün yine muayenehanesinde çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Eşinin yurtdışı gezilerine de zaman zaman işleri nedeniyle eşlik edemeyen Dr. Sare Davutoğlu, bugüne kadar fazla ön plana çıkmaması ve sade bir yaşamı ile dikkat çekiyor. Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olarak yaptığı Hastane ziyaretlerine eşlik eden hastalarla yakından ilgilenen hatta Türkiye'ye tedavi için getirilen Filistinli yaralıları havaalanında karşılayarak durumlarını bizzat gözlemleyen Sare Davutoğlu, kadın doğum uzmanı olarak da kürtaj karşıtı tavrıyla tanınıyor.

'Konut durumu' netleşmedi

Davutoğlu'nun Başbakanlığı süresinde de şu anda kullandığı ve Dışişleri tarafından kiralanan konutta çalışmalarına bir süre devam edeceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kullanılan Dışişleri Konutu'nun, Erdoğan tarafından kullanılan Başbakanlık Konutu'nun da durumun netleşmesinin ardından yeni bir düzenleme yapılacağı kaydedildi. Davutoğlu'nun İstanbul'da da kendisine ait bir evi bulunduğu ve İstanbul'daki çalışmalarında da burayı kullanacağı kaydedildi.

Lütfen babamı kovun

Ahmet Davutoğlu'nun, "Cilvekuş" diye seslendiği 14 yaşındaki küçük kızı Hacer Büke Davutoğlu, birlikte çok zaman geçiremedikleri için üzüldüğünü ama babasının bunu telafi etmek için her fırsatta kendilerini aradığını söyledi. Bahçelievler Belediyesi tarafından Davutoğlu için hazırlanan sürpriz bir belgeselde babasını anlatan Hacer Davutoğlu, 9 yaşındayken Erdoğan'a mektup yazdığını anlatıp, "Lütfen babamı işten kovun" dediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber