Müdürün eşini de dinlemişler

İzmir'de paralel telekulağın, eşiyle birlikte 'uyuşturucu baronu' diye dinlediği eski Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Derya Kılıç: Paralel yapı yüzünden en verimli zamanımda emekli oldum. Hadi beni dinlediniz eşimden ne istediniz

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2014 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müdürün eşini de dinlemişler
FATİH ŞENDİL

Paralel yapının İzmir'deki telekulağının, dönemin Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Derya Kılıç'ı, uyuşturucu şebekesi lideri, eşini de şebekenin üyesi adı altında dinledikleri belirlendi. SABAH'a konuşan Kılıç, "Hadi beni dinlediniz eşimi niye dinlediniz! Amacınız ne! Bu nasıl polislik" diyerek tepki gösterdi. Paralel yapının İzmir telekulağının, o dönemde İzmir'de Emniyet Müdür Yardımcısı olan ve halen İstanbul'da polis başmüfettişi olarak gö rev yapan gazi emniyet müdürü Mehmet Muhittin Yıldırım'ı "İran ajanı işletmeci" olarak dinlediği ortaya çıkmıştı. Şimdi de İzmir'de, birçok başarılı operasyona imza atan ve son olarak kentte 3 kişiyi öldüren Hamdi Ayri'yi Bodrum'da otel odasında yakalayan eski Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Derya Kılıç'ı "Uyuşturucu baronu" olarak dinlediği anlaşıldı. Bununla da yetinmeyen paralel yapının, Kılıç'ın eşini de yine aynı uyuşturucu şebekesinin üyesi adı altında dinledikleri belirlendi.

"BU NASIL BİR POLİSLİK?"

SABAH'a konuşan ödüllü müdür yardımcısı, "Beni örgüt üyesi uyuşturucu şebekesi yöneticisi olarak aylarca dinlemişler. Bu kabul edilir bir olay değil. Hadi beni dinlediniz, peki eşimi niye dinlediniz? Amacınız ne? Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir polislik. Önleme dinlemesi yaptığını söylüyorlar ama İzmir'de bombalar patlarken, bomba yüklü arabalar gelirken neredelerdi" dedi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi 3 büyük kentte görev yaptığını ve birçok başarılı operasyona imza attığını hatırlatan Derya Kılıç isyanını şu sözlerle dile getirdi: "Görev yaptığım her ilde hep başarılı operasyonlara imza attım ve hep başarı ödülleri aldım. Ama hep bu paralel yapının kıskacının altında kaldım. Son olarak İzmir'de çok yıpratıldım ve hem Türk polisine hem vatanıma en iyi hizmet edebilecek bir seviyedeyken emekli oldum. Şimdi uluslararası bir lojistik şirketinde üst düzey yönetici olarak görev yapıyorum. Suç işleyen cezasını çeksin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber