Memurlar temmuzda eyleme geçiyor

Haber Giriş : 24 Haziran 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, toplusözleşme taleplerinin karşılanmaması, ekonomik ve sosyal kayıpların telafi edilmemesi halinde iş bırakmaya varan eylem kararları aldı. Karara göre 14 Temmuz'da kitlesel eylemler yapılacak.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, geçen yıl toplu görüşmelerde taahhüt ettiği pek çok konuda üzerine düşeni yapmadığını söyledi.

İsmail Hakkı Tombul, 17-18 Haziran tarihinde toplanan KESK Danışma Meclisi'nin bu olumsuzlukları dikkate alarak bir dizi eylem ve etkinlik yapma kararı aldığını bildirdi.

Karara göre 14 Temmuz'da bütün illerde ?Ücret Adaletsizliğine son. Ücretlerimizdeki kayıplar giderilsin. Ek zam istiyoruz? talebiyle kitlesel eylem ve etkinlikler yapılacak.

Ağustos ayında toplusözleşme talebiyle ilgili basın açıklamaları, oturma eylemleri, yürüyüşler ve mitingler düzenlenecek. Toplusözleşme talebinin karşılanmaması, ekonomik ve sosyal kayıpların telafi edilmemesi halinde kasım-aralık aylarında iş bırakma eylemi yapılacak. Ayrıca, ?Sürgün ve kadrolaşma? iddialarına yönelik çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenecek, eylül-kasım ayları arasında işyerlerinde başlatılacak örgütlenme çalışmaları yürütülecek.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber