Kabinenin Neşet Ertaş'ı: Bakan Cemil Çiçek

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in repertuarında 2 binden fazla şarkı ve türkü var. Zaman zaman aile meclislerini söylediği şarkılarla şenlendiren Çiçek, sanat müziği eserlerini hem söz hem güfte olarak biliyor

ADALET Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın ?Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını söylediğinin hatırlatılması üzerine, kendisinin de 2 binden fazla şarkı ve türküyü sözleriyle bildiğini söyledi. Çiçek, Türk Sanat Müziği eserlerini söz ve güfte olarak bilirim. Halk Müziği'nden bildiğim eserler de var' dedi.

KABİNEDEKİLERLE biraraya gelip şarkı söyleyip söylemediklerinin sorulması üzerine Adalet Bakanı Çiçek, ?Hayır kabine üyeleriyle değil de, aile ve dost meclislerinde, bazı etkinlikler oluyor. Kabinede Ali Coşkun'un sesi çok güzeldir. Sanat Müziği eserlerinin sözlerini de iyi bilir. Ayrıca iyi de şiir yazar' açıklamasını yaptı.

ÖĞRENCİLİK yıllarında korolarda da görev aldığını belirten Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türk Sanat Müziği eserleri arasında herhangi bir ayrım yapmazken, Türk Halk Müziği'nde klasik türküleri tercih ediyor. Özellikle bir araya geldikleri dost meclislerinde Neşat Ertaş'ın türkülerini dilinden düşürmüyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber