Asansör kazası TBMM gündeminde

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri ile milletvekilleri, İstanbul Mecidiyeköy'deki inşaatta yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçinin ailelerine başsağlığı diledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2014 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asansör kazası TBMM gündeminde

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri ile milletvekilleri, İstanbul Mecidiyeköy'deki inşaatta yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçinin ailelerine başsağlığı diledi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, beş AK Parti Grup Başkanvekili ile 185 milletvekilinin, "torba tasarının" da aralarında bulunduğu 4 tasarı ve bir teklifin görüşülmesi için Meclis'in bugün olağanüstü toplanmasına ilişkin TBMM Başkanlığı'na yaptığı başvuru ile TBMM Başkanlığı'nın TBMM Genel Kurulu'nun bugün toplanmasına ilişkin çağrı yazısını okuttu.

Başkanvekili Bahçekapılı, İstanbul Mecidiyeköy'deki inşaatta yaşanan asansör kazasının bir daha yaşanmaması dileğiyle, kazada hayatını kaybeden 10 işçinin ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu.

Yerlerinden söz alan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri de kazadan duydukları üzüntüyü ifade ederek, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediler.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, olayda hayatını kaybeden 10 işçinin ailesine başsağlığı temennisinde bulundu.

2012 yılında TBMM'den, iş güvenliğiyle ilgili devrim niteliğinde çok önemli bir yasanın çıktığını anımsatan Elitaş, denetim konusunda, hem bakanlık çalışanlarına hem de sivil toplum örgütlerine olağanüstü yetkiler verildiğini kaydetti. Mustafa Elitaş, hem Çalışma Bakanlığı'nın hem de mimar ve mühendis odasının bu konuda araştırmalarını yapacağını ve sonuçlarını açıklayacağını bildirdi.

Elitaş, hem sivil toplum örgütlerine hem de bürokrasiye kontrol açısından büyük görevler düştüğünü belirterek, "Herkes üzerine düşen görevi yaptığı taktirde, bunun önüne geçmemiz, minimize etmemiz kolaylaşacaktır. Yasayı uygulama noktasında bir sıkıntı varsa bu giderilmelidir" diye konuştu.

- "Bu kaza değil, göz göre göre işlenen cinayettir"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Biz bu olaya kaza demiyoruz, cinayette hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Başsağlığı dilemekle bu iş cinayetlerinin sonunun gelmediğini ifade eden Altay, Türkiye'nin iş cinayetlerinde dünya sıralamasında ilk üçlere girdiğini savundu. Altay, "Hükümetin bu konuda ciddi bir gayretini, çalışmasını görmedim. O asansörlerde arıza olduğu İstanbul'da herkesin duyduğu bir vaka iken, iş müfettişlerinin ve çalışma müfettişlerinin bu konuda bu kadar kör ve sağır kalmasını anlayamıyoruz. Başta o şirketin sahibi ve sorumluları olmak üzere, bakanlık müfettişleri hakkında gereken işlemlerin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Engin Altay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Meclis'e gelip bu olayla ilgili bilgi vermesini beklediklerini kaydederek, her yarım saatte bir bu talebini yineleyeceğini söyledi. Altay, "Bu bir kaza değildir, bu göz göre göre işlenen cinayettir, Hükümet de bu cinayetin işlenmesine göz yummuştur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, bu kaza öncesinde, böyle bir kaza olacağı ve insanların hayatını kaybedeceğinin açıklandığını söyledi. Söz konusu asansörle ilgili yeterli derecede inceleme yapmayanlar tespit edilerek, haklarında inceleme yapılmasını ve suçluların cezalandırılmasını isteyen Halaçoğlu, bu konuyla ilgili daha önce verdikleri Meclis Araştırması önergesinin gündeme alınmasını istedi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Elim cinayeti kınıyoruz" dedi. Henüz Soma'da yaşanan hadisenin unutulmadığını, oradaki sorumluların açığa çıkartılmadığını belirten Çelik, "Bu ve benzeri cinayetlerin yaşanacağı ifade edilmesine rağmen, bu konuda gerekli denetimleri sağlamayan iktidar en başta suçludur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber