Büyük iş kazalarına ait raporlar incelenecek

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Davutoğlu'nun talimatıyla işe başladı. Mecidiyeköy'deki asansör kazasıyla birlikte önceki büyük iş kazalarına ait raporlar da incelenecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Eylül 2014 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyük iş kazalarına ait raporlar incelenecek

Hakkı KURBAN

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun, İstanbul'daki asansör kazası konusunda görevlendirdiği Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmalarına başladı. Kurul, ilgili kurumlardan da eleman alarak bir komisyon oluşturacak. Komisyon, daha önce iş kazaları üzerinde yapılan incelemeleri tekrar ele alarak, nerelerde eksiklik yapıldığını, denetimlerin sağlıklı yürütülüp yürütülmediğini tek tek inceleyecek.

SON 3-4 YIL MERCEK ALTINDA

Raftan inecek dosyalarda iltimas, usulsüzlük, ihmal tespit edilirse, ilgililer hakkında da hukuki işlemlerin yapılması bekleniyor. Çalışmayla, özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun çıkarılmasının ardından yaşanan kazalar mercek altında olacak. Asansör faciasının yanı sıra, Tuzla Tersanesi'ndeki kazalar, Soma maden kazası gibi büyük olayların dosyalarının da incelenmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu'ndan sonra Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu da görevlendiren Başbakan Davutoğlu, bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber