'Tapelere ekleme' davasında 2 polise beraat

"Askeri Casusluk" davasında 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon tapelerine ekleme yaptığı iddiasıyla yargılanan 2 polis beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2014 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tapelere ekleme' davasında 2 polise beraat

"Askeri Casusluk" davasında 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon tapelerine ekleme yaptığı iddiasıyla yargılanan 2 polis beraat etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık polisler ve müşteki Sezer katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.

Cizre Ağır Ceza Mahkemesi tarafından talimat yoluyla ifadesi alınan polis Haşim Gülal, olay tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip İzleme Büro Amirliği'nde Grup Amiri olarak görev yaptığını belirtti.

Soruşturma dosyasında İbrahim Sezer'in içinde yer aldığı kişilere ait 2 bin 3 bin tape olduğunu aktaran Gülal, şüphelilerin tamamına yönelik çözümlemelerde yer alması ve bunları tek tek kontrol etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sezer'in ifadesinin 28 Ekim 2010 tarihinde sabaha karşı alındığı anlatan Gülal, "İfadeyi alan arkadaşlar bu hatayı fark edince bizi haberdar edip uyarmaları gerekirdi. Orada da iş yükünden kaynaklı ihmal yaşanmış. Art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki bu hatalı çözümleme şahsın tutuklanma sebebi değildir. Cumhuriyet savcısının daha sonra düzenlediği iddianamede, bu hatalı çözümlemeye hiç değinilmemiştir. Bu tamamen bir hatadır, kasıtlı bir eylem yoktur. Bu hata da Sezai Akgün isimli mesai arkadaşımızın dikkatsizliğinden kaynaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından talimatla ifadesi alınan sanık polis Sezai Akgün de Sezer'in bu eylemden dolayı herhangi bir şekilde yargılanmadığını belirterek, emniyet aşamasında verdiği ifadesinde bu hususun fark edildiğini ve şerh düşülüp kayıt altına alındığını dile getirdi.

Duruşmada, savcı Mehmet Ali Uysal esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak, sanıkların suç işleme kasıtlarının olduğuna dair mahkumiyete yetecek nitelikte ve yeterlilikte delil elde edilemediğini bildirdi.

Savcı Uysal, sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de sanıkların suç işleme kastıyla hareket ettikleri hususunda delil ve belge bulunmadığı, kast unsurunun olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

"Askeri Casusluk" soruşturması kapsamında telefonları dinlenen emekli Albay İbrahim Sezer'in bir konuşmasına ekleme yapıldığı iddia edilmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polis memurları Haşim Gülal ve Sezai Akgün hakkında "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber