Erdoğan ilk kez parti vitrinini yenileme sinyali verdi.

Haber Giriş : 27 Haziran 2006 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, "İl kongrelerimizi bitirip, sonbaharda büyük kongremizi yapacağız. Yenilenen ve güç kazanan yapımızla 2007'nin sonbaharındaki seçimlere bu şekilde hazırlanacağız" dedi. Erdoğan'ın "yenilenen ve güç kazanan yapı" sözleri, parti vitrinini yenileyeceği olarak algılandı.

Erdoğan'ın yalnız parti yönetimini değiştirmekle kalmayıp, grup yönetimini de değiştirmesine kesin gözüyle bakılırken, kabinede de sonbahardan önce revizyona gidileceğinin altı çiziliyor. Böylece Başbakan Erdoğan, genel merkez, grup yönetimi ve kabinede yeni bir ekip ile yoluna devam edecek.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde olası bir kabine revizyonunda kabineye, Köksal Toptan, Nazım Ekren, İdris Naim Şahin, Akif Gülle gibi isimleri alması bekleniyor. Grup Başkanvekilliği koltuğuna, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde hassas oylamalar sırasında gruba söz geçirecek, herkese ağabeylik görevini üstlenecek yeni isimler getirilecek. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in bu çerçevede Grup Başkanvekilliği görevine kaydırılarak bu süreçte katalizör rolü üstleneceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve Köksal Toptan'ın kabineye girmemesi durumunda Grup Başkanvekilliği görevine getirilmesi bekleniyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber