Akdağ: Sağlık harcamalarında tasarrufu düşünmüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2006 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık harcamalarında, tasarrufu düşünmüyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığına bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesiyle boşalan 9 bin 690 kadro iptal edilerek, yerine aynı sayıda kadro ihdas edilmesini öngören kanun teklifinin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Milletvekillerinin ihalelere ilişkin sorularını cevaplandıran Akdağ, "ihale ve alımların, belki de tarihinde hiç olmadığı kadar düzgün ve şeffaf yapıldığını" ifade etti. Yılda ortalama 28 bin ihale yapılan kuruluşta zaman zaman usulsüzlüklerin yaşanabileceğine dikkati çeken Akdağ, "Tespit edilen usulsüzlükleri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bunların adli takiplerini, titizlikle sürdürüyoruz" diye konuştu.

Döner sermayeden pay almayan sağlık elemanının olmadığını, kırsalda görev yapan hekimlerin de ilave puanlar aldığını kaydeden Recep Akdağ, "Sağlık harcamalarında tasarrufu düşünmüyoruz. Geçmişte yaptığımız gibi harcamaları, israf oluşturmayacak bir şekilde kontrollü olarak sürdüreceğiz. İlaç ve tıbbi sarf malzemelerinde bunu gerçekleştirdik. Özellikle sarf malzemelerdeki harcamalar, 1998-2000'li yılların altına inmiştir. Kuşkusuz sürdürülebilirliği temin etmek için bu gereklidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber