SSK'da sendikal yetki krizi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarınad en çok üyeye sahip sendikaların belirlenmesi 15 Mayıs itibariyle yapılmaktadır. Kanunda yer alan bu tarih gereğince, tüm Türkiye'de, 15 mayıs itibariyle, maaşından sendika aidatı (Bu aidatlar Devlet tarafından karşılanmaktadır) kesilen kamu personeli sayısına göre bir belirleme yapıldı.

SSK'da da, 15 mayıs itibariyle yapılan belirleme toplantısına, büro hizmetleri kolundaki sendika temsilcileri katıldı.

Ancak, 15 mayıs tarihinde, SSK'da yapılan toplantıda, Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen yetkilileri, bazı ünitelerde yer alan memurların maaşlarında kesinti yapıldığını ancak bu memurların değerlendirmeye alınmadığını iddia ederek itiraz da bulundu.

SSK, itiraz üzerine yaptığı değerlendirme sonucu, ilgili ünitelere bildirimde bulunmuş ve tüm sayıların bildirilmesini istemiştir. Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Genel başkanı Yusuf Yazgan itiraz sonucu yapılan yeni belirlemeye göre Büro Memur-Sen'in SSK'da en çok üyeye sahip sendika olduğunu belirtmiştir. Yusuf Yazgan SSK'nın gelen bildirimlere rağmen hala yetki sorununu çözümlemediğini belirterek dün SSK önünde bir basın açıklaması yapmıştır. Açıklamada, konunun hala çözümlenmediği belirtilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber