Fitch notu ve görünümü korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu BBB-'yi ve durağan görünümünü teyit etti

Haber Giriş : 04 Ekim 2014 01:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fitch notu ve görünümü korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu BBB-'yi ve durağan görünümünü teyit etti.

Fitch raporunda enflasyonun TCMB'nin beklentilerinin üstünde seyretmeye devam ettiğini belirtirken, seçim sonrasında ekonomi yönetiminin de değişmemiş olmasının yapıcı olduğunu ifade etti.

Fitch Ratings'in açıklamasında bölgedeki jeopolitik riskin Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyecek düzeyde olmadığı görüşüğüne yer verildi. Raporda ayrıca ekonominin dengelenme noktasında güçlü sinyaller verdiğine değinilirken, Türkiye'nin küresel risk algısındaki değişikliklere hassas olduğu belirtildi.

Açıklamada '' Fitch Türkiye'deki politika tutarlılığının ve kredibiltenin aynı nota sahip ülkelerden daha düşük olduğu kanaatinde. Fitch Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında hali hazırdaki ekonomi yönetminin 2015 seçimleri öncesi görevde kalacağı yönündeki taahhüdü yapıcı olarak değerlendiriyor. Fitch TCMB'nin daha genişlemeci bir politika duruşu belirleme noktasında baskı altında olmasını beklemektedir. Bu durum da politikaların belirlenmesindeki tutarlılık ve kredibilite noktalarında şüpheler oluşmasına neden olmaktadır'' denildi.

Açıklamada ayrıca '' Artan jeopolitik riskler ve Euro Bölgesi'ndeki sıkıntılı ekonomik toparlanma Türkiye'deki ekonomik dengelenmeye çeşitli engeller çıkarabilir. Türkiye'nin ikinci büyük ticaret ortağı Irak ile yapılan ihracat son aylarda sekteye uğrarken, 4. büyük ortak Rusya ila ihracat volatil seyretti'' ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber