Şehit pilotu 5 bin kişi uğurladı

Cengiz Topel Havaalanı'nda bulunan Deniz Kuvvetler Komutanlığına bağlı Deniz Hava Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra düşen helikopterde şehit olan Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz'in Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Değirmendere Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesinde duygusal anlar yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2014 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit pilotu 5 bin kişi uğurladı

Şehit Pilot Akdeniz'in tabutunun başında eşi Suna Üstündağ Akdeniz gözyaşlarına boğulurken 1 yaşındaki oğlu Doruk, babasının tabutunun üzerine oturtuldu. Bu arada 6 yaşındaki kızı Sude Akdeniz de babasının tabutunun başından ayrılmadı. Sude zaman zaman orada bulunan bir subayın şapkasını başına taktı. Bu görüntüler cenazeye katılanları duygulandırdı.

ŞEHİT PİLOTU 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz'in Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Değirmendere Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, amiraller, çok sayıda yüksek rütbeli subay ve astsubay ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının ardından şehit Binbaşı Akdeniz'in naaşı top arabasına konuldu. Yaklaşık 5 bin kişi oluşturduğu kortej eşliğinde top arabası Değirmendere Cumhuriyet Meydanı'nda bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına alındı. Cenaze arabasının geçişi sırasında Kocaeli Barosu avukatlarından olan eşi Suna Akdeniz, babası emekli makine mühendisi Şeref Akdeniz, annesi Ayşen Akdeniz ve diğer yakınları el sallayarak uğurladı.

Mustafa BAĞDİKEN-Ergün AYAZ-Soner GÜLEZER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber