Taksiciler zamma hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, yapılan son benzin zamlarının bir çok üründe de fiyat artışına neden olacağı uyarısında bulunurken, taksiciler zam hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

01 Temmuz 2006 16:50

Yazı boyutunu büyütmek için

-ATO Başkanı Sinan Aygün de benzin fiyatlarında Türkiye'nin rekoru elden bırakmayacağını ifade etti.

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, yapılan son benzin zamlarının bir çok üründe de fiyat artışına neden olacağı uyarısında bulundu.

Çağlayan ANKA'ya yaptığı açıklamada, benzin fiyatlarının sabit kalmayacağını belirterek "Benzin fiyatları 3 YTL'de kalmaz daha da artar" dedi.

Avrupa ülkeleri arasında benzin fiyatları bakımından en yüksek ülkenin Türkiye olduğuna da dikkat çeken Çağlayan, "Avrupa'da milli gelir 20-25 bin dolar, benzin bir dolara satılıyor. Biz de kişi başına milli gelir ise 3 bin dolar ve biz iki dolara benzin alabiliyoruz" dedi.

Türkiye'de benzin maliyetinin yüksek olmamasına rağmen, vergilerin çok yüksek olduğunu da ifade eden, Çağlayan, "Avrupa'ya göre 10 kat daha pahalı benzin alıyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE BU REKORU ELDEN BIRAKMAK İSTEMİYOR"

ATO Başkanı Sinan Aygün ise benzin fiyatlarında Türkiye'nin rekoru elden bırakmayacağını ifade ederek, "Devlet kapatamadığı bütçe açığını böyle kapatıyor. Yabancılardan yüzde 10 stopajı kaldırırlarken, benzine de zam üstüne zam yapıyorlar. Hükümet bilmiyor ki benzine yapılan zam yüzünden kaçak benzin ülkeye daha fazla sokuluyor" şeklinde uyardı.

BU GİDİŞLE TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPARIZ

Şöförler Odası Başkanı Ali Ekber Akyal da, benzinin 3 YTL'yi bulmasını eleştirdi. Akyal, "Hükümet yönetimindeki başarısızlığın acısını vatandaştan çıkarmaya çalışıyor. Benzine yapılan zam iki gün sonra LPG'ye de yapılacak. Taksiciler kazandıklarını o zaman LPG'ye verecek, piyasalar böyle giderse biz de taksi ücretlerine zam yapmak zorunda kalacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber