Hasta omuzda evrak sedyede

Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakan ve bürokratın tercih ettiği Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sıradan hastalara sedye bile verilmiyor. Hastaneye acil durumda gelen, yürümeyen hastalar, yakınları tarafından güçlükle taşınmaya çalışılırken, hastane personeli, hastalar için alınan tekerlekli sandalyelerde evrak taşıyor.

Hastaneye yürüyemeyecek durumda gelen hastalar, hastane personeli tarafından ciddiye alınmazken, bu hastaları tedavi olacağı bölüme yakınları taşıyor. Hastaneye, yürüyemez durumda hastaların taşınması için alınan tekerlekli sandalyeler ise hasta değil evrak taşımak için kullanılıyor. Ayakta durmakta güçlük çeken hastalar da yakınları tarafından omuzlanarak taşınıyor. Sedye bulabilen şanslı hastalar ise saatlerce sedyede bekletiliyor.

BU GÖRÜNTÜ İSTİSNA

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nihat Tosun ise AKŞAM'ın objektifine takılan görüntülerin istisna olduğunu söyledi. Hastanede 100 adet tekerlekli sandalye ve yeter sayıda sedye bulunduğunu belirten Tosun, tekerlekli sandalye ve sedyelerin hastane girişlerinde bulundurulduğunu söyledi. Hastanenin Türkiye'nin en iyi hastaneleri arasında yer aldığını kaydeden Tosun, ?Siyasilerin ve protokolün hastanemizi tercih ettiği doğrudur. Çünkü iyi hizmet veriyoruz. Bu hizmeti sadece siyasiler ve protokol değil, bütün hastalarımız alıyor? dedi.

Protokol hastanesi

BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bel rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastane, tüm bakan ve milletvekillerinin, tedavi için başvurdukları birinci adres durumunda. Son olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın küçük oğlu, Yahya Akdağ bu hastanede fıtık ameliyatı oldu. Bakan Akdağ'ın trafik kazası geçiren büyük oğlu ile düşerek yaralanan ortanca oğlu da bu hastanede tedavi görmüştü. Bakan Akdağ'ın eşi Şeyma Akdağ, ailenin en küçük ferdi Remziye Akdağ'ı da geçtiğimiz yıl bu hastanede doğurmuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber