Çiçek: Ombudsmanlık Yasası Parlamentodan aynen geçirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen Ombudsmanlık Yasası'nın Parlamentodan aynen geçirileceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan soruları yanıtlayan Çiçek, toplantıda Ortadoğu'daki gelişmelerin de ele alındığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün bu konudaki temasları hakkında Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdiklerini anlatan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın sabahtan itibarın Sayın Gül'ün ABD'ye bir ziyareti var. Ortadoğu'daki gelişmeler ziyarette de gündemimizin ana maddesini teşkil edecektir.

Bölgedeki her gelişme Türkiye'yi yakından ilgilendirdiği için Türkiye, bölgeyle olan ilgisini sürdürmektedir. Ama bu defaki konuya müdahil oluşu, tarafların isteği üzerinedir. Ümit ediyoruz bu itilaf hiç olmazsa belli bir noktada durur, dondurulur, ondan sonra yine barış çabaları kaldığı yerden devam eder. Türkiye, bu noktadaki çabalarını çok yönlü olarak sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecek."

"Bugün açıklanan enflasyon rakamları beklentinin üzerinde çıktı. Bu rakamları nasıl değerlendiriyorsunuz? Yıl sonu hedeflerinin tutturulması için ne tür önlemler alınacak?" biçimindeki soruya Çiçek, "Aslında bizim açımızdan beklenenin üstünde rakam açıklanmış değil. Biz hükümet olarak ortaya koyduğumuz hedeflerden vazgeçmiş değiliz. Petrol fiyatlarındaki artışı da buna ilave ederseniz böyle bir sonucun ortaya çıkması bizim bakımımızdan sürpriz olmamıştır. Bu, beklediğimiz bir açıklamadır, neticedir. Hatta belki de beklentimizin biraz daha altında gerçekleşmiştir" şeklinde yanıt verdi.

Bütçe disiplini, uygulanan para politikaları başta olmak üzere mali politikalardan vazgeçmelerinin kesinlikle söz konusu olmadığını söyleyen Çiçek, enflasyonda, zaman içinde yine beklenen hedefe doğru bir düşüşün söz konusu olabileceğini kaydetti.

Çiçek, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen Ombudsmanlık Yasası (Kamu Denetçiliği) aynen gönderilecek mi?" sorusu üzerine, bu yasa tasarısını hazırlarken Anayasa'ya aykırılık yönünü de düşündüklerini, kendi açılarından bakıldığında Anayasaya bir aykırılığın olmadığını söyledi.

Çiçek, "Neticede kamu denetçisinin (Ombudsmanlık) yaptığı iş bir yargılama faaliyeti değil. Nihai bir karar söz konusu değil. Sonuçta idareyle vatandaş arasındaki itilaflara bir anlamda dostane çözüm bulmak adına tavsiyelerde bulunan bir kuruluş. Bu nedenle bizim yönümüzden Anayasa'ya bir aykırılık söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdiri o yöndedir. Ama biz meclis açıldığında yasayı aynen geçireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber