YÖK, yeniden ÖSYM'yi istiyor

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, üniversitelerin rektörleri ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ı kabul etti.

YÖK Başkanı Teziç, Strateji Oluşturma Komisyonu tarafından hazırlanan Türkiye'nin Yüksek Öğrenim Stratejisi başlıklı raporu Sezer'e sundu. Daha sonra YÖK'de açıklama yapan Erdoğan Teziç, Sezer'e sundukları raporun yasa taslağı değil, düşünce zemininin oluşturulması niteliği taşıdığını söyledi. Rapora göre, ?'Ortaöğretimi bitirme sınavı'' konulması önerilerek, bu sınavın ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sisteminin ön koşulu olduğu vurgulandı. Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş süreciyle ilgili de raporda şu öneriler sıralandı:

Ortaöğretimi bitirme sınavı konulmalı,
Ortaöğretim 10. sınıf sonunda alan belirleme ve yönlendirme sınavı konmalı,
Mesleki eğitim özendirici hale getirilmeli,
Yükseköğretime seçme ve yerleştirme sistemi yeniden düzenlenmeli.
YÖK Genel Kurulu'nun bugün olduğu gibi 21 üyeden oluşması, ancak 11 üyenin Üniversitelerarası Kurul, 5 üyenin Bakanlar Kurulu, 5 üyenin de Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesi önerildi. Mevcut durumda Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul kontenjanlarından 7'şer üye YÖK'e atanabiliyor.

ÖSYM'nin YÖK'ten ayrılmasının, sistemin bütünlüğü açısından sakıncalı olduğu vurgulanarak, ?'ÖSYM'nin yeniden YÖK bünyesine alınması isabetli olacaktır'' denildi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber