KYK yurtlarında kızlara pozitif ayrımcılık

Kabinenin en genç üyesi 1976 doğumlu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Posta Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Uzun yıllar Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Kılıç, Erdoğan'ı siyaset okulu gibi gördüğünü ve pes etmemeyi ondan öğrendiğini anlattı.

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 06 Kasım 2014 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYK yurtlarında kızlara pozitif ayrımcılık

Türkiye'de kaç öğrenci yurtlarda barınıyor?

Bu sene kayıt hakkı kazanan 125 bin öğrenci var. Kiralama yöntemiyle yurt sayımızı artırdık. 400 civarında yurdumuz var. İstanbul Cevizlibağ'da büyük bir yurt inşa ediyoruz; bin 500 kişilik kapasitesi olacak. Yıl başına kadar 380 bine ulaşmış olacağız. İktidara geldiğimizde ise sadece 185 bin öğrenci kapasitesi vardı. Kızlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz, biraz daha fazla kontenjan ayırıyoruz.

Sporcu gençlere güzel bir haberiniz var mı?

Ümit vaat eden 4 bin sporcu kardeşimize destek vereceğiz.

Aday sporcuları kim seçecek?

Akademik uzmanlardan oluşan bir kurul karar verecek. Asgari ücrete kadar olabilen bir destek vereceğiz. Bu kaynakları 2020 yılına kadar dağıtacağız. Hedefimiz geleceğin şampiyon adaylarına bir cep harçlığı çıkarabilmek.

Belli bölgelerin önceliği var mı?

Hayır, bütün bölgeler bundan yararlanabilecek. Geçenlerde Muş'ta (Malazgirt) otururken yanıma gençler geldi. Yaşadıkları bölgenin dışma hiç çıkmamışlar. Bir bakanlık projesi yaptık. 45 öğrenciyi İstanbul ve Ankara'da ağırladık, güzel mekanları gezdiler. Evlerine dönünce bana çok hoş mektuplar yazdılar. Hayatmda otobüse binmemiş kardeşlerimizin uçakla İstanbul'a gelmiş olması onlara yeni bir ufuk açtı. Fakat son dönemde spor merkezlerimize

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber