Çelik'ten İl Milli Eğitim Müdürleri ile ilgili açıklama...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 26 İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alındığını, ancak dava açan 22 kişiden 16'sının yargı kararıyla görevine iade edildiğini açıkladı.

Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, görevden alınan bürokratlara ilişkin yazılı soru önergesini cevaplandıran Bakan Çelik, 58 ve 59. Hükümetler döneminde 26 İl Milli Eğitim Müdürü'nün görev yerinin değiştirildiğine işaret ederek, bu değiştirilmelerden dolayı Bakanlığın merkez teşkilatında genel müdür olarak görev yapan bir kişinin görevinden alındığını, bu kişinin daha sonra mahkeme kararıyla yeniden görevine iade edildiğini belirtti.

Genel müdürlerden 2'sinin de kendi istekleri doğrultusunda başka görevlere atandığını ifade eden Bakan Çelik, bu atama işlemlerine karşı herhangi bir dava açılmadığına dikkat çekerken, genel müdür yardımcılarından 4'ü hakkında düzenlenen soruşturma raporları doğrultusunda görevlerinden alınma işlemi tesis edildiğini, bu kişilerden üçünün yargı kararıyla görevlerine iade edildiğini belirtti. Bakan Çelik, önergeye verdiği cevabında daire başkanlarından da 19'unun görevden alındığını, bunlardan 13'ünün yargı kararıyla görevlerine iade edildiğini bildirdi. Çelik, İl Milli Eğitim Müdürleri'nden ise 26'sının görevden alındığını, dava açan 22 kişiden 16'sının yargı kararıyla görevlerine geri döndüklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber