Şubat ayında yapılacak atamalar ağırlık olarak İngilizce, sınıf öğretmenliği, matematik ve bilgisayar öğretmenliği branşlarında olacak

Haber Giriş : 10 Şubat 2004 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şubat ayında yapılacak atamalar ağırlık olarak İngilizce, sınıf öğretmenliği, matematik ve bilgisayar öğretmenliği branşlarında olacak

Millî Eğitim Bakanlığı, 2004 yılındaki öğretmen atamalarında ilk kez farklı bir uygulama kararı aldı. Buna göre, MEB 2004 yılı için tahsis edilen 18 bin öğretmen kadrosunun atamalarını iki dönemde tamamlayacak. İlk olarak toplam kadronun yarısından fazlası olan 10 binini 2004 yılının Şubat ayında tâyin edecek olan Bakanlık, geriye kalan 8 bin kişilik kadroya ise aynı yılın Haziran, Temmuz aylarında değerlendirmeyi öngörüyor. Bakanlığın, tahsis edilen kadroları ağırlık olarak İngilizce, sınıf öğretmenliği, matematik ve bilgisayar öğretmenliği branşları arasında dağıtacağı belirtildi.

Bakanlığın, ilk kez atamaların büyük bir kısmını Şubat ayında gerçekleştirme kararında, daha önceki yıllarda ağustos ve eylül aylarında yapılan atamaların öğretmenler açısından dezavantaj yaratmasının etkili olduğu savunuldu. Bakanlık yetkilileri, ?atamaların ağustos ve eylül aylarında yapılması halinde yeni öğretmenler, eğitim yılının başlatığı günlerde illerine gidiyor ve ev tutmak, taşınmak gibi ihtiyaçlarını tamamlamamış oluyor? dedi. Bakanlığın, tahsis edilen kadronun 8 bin kişilik bölümünün kullanımı haziran ayına bırakmasında ise yeni mezun öğretmen adaylarının kadrolardan yararlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Bakanlığın gerekçelendirdiği atamaları Şubat ayında yapma planı başta eğitim sendikaları olmak üzere çeşitli kesimlerde ?seçim yatırımı? olarak değerlendirildi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmen açığının kapatılması için yapılacak bütün girişimlere destek verdiklerini ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın, atama dönemini Şubat ayına çekmesinde bu yıla özgü bir durum bulunduğunu kaydetti. 28 Mart 2004 yerel seçimlerin yapılacağına dikkat çeken ve atamaların öne çekilmesinde söz konusu seçimlerin etkili olduğunu ifade eden Dinçer, ?Niçin mayıs ayı değil de şubat ayı. Çünkü, AKP iktidarı 28 Mart'a seçim yatırımı yapmayı amaçlıyor. Bu olay, 2002 yılındaki 3 Kasım seçimlerinden hemen önce DSP'li Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin'in 5 bin kadro alarak buralara fen-edebiyat fakültesi mezunlarını ataması olayının aynısı? dedi. Dinçer, atamaların bir kısmının da haziran ayında yapılacak olmasını da uygulamadaki çelişkinin göstergesi olduğunu belirtirken, ?Niçin hepsi haziran ayında yapılmıyor? diye sordu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber