Yüzbaşı çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet

İstanbul'un çeşitli semtlerinde 7 çocuğa tecavüz ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında toplam 72 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açılan Yüzbaşı Bülent Altın, 10 yaşındaki S.D. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Bakırköy Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda daha önceki ifadesinde ?İktidarsız' olduğunu iddia eden Yüzbaşı Altın, Bakırköy'de verdiği ifadesinde ise ?Cinsel ve psikolojik açıdan gayet sağlıklı bir erkeğim? dedi.

Hadımköy 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Bülent Altın, Bakırköy'de 10 Ekim 2004 tarihinde S.D. adlı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Yüzbaşı Bülent Altın, avukatı Sadullah Turgut'un nezaretinde verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, ?Bu olayların hiçbirini yapmadım. Zaten olayda teşhis yoktur. Dosyalara sunulan DNA raporları doğru ve objektif değildir. Bu olayın polis tarafından kasıtlı olarak yapıldığına inanıyorum. Zaten dosyaya delil diye sunulan belgeler iyi incelenirse bunlar dışında ortada beni suçlayacak hiçbir delil de yoktur. Basının abartması sonucu olay bu aşamaya gelmiştir.Basının toplumda ifal uyandırabileceğini sanmıyorum? diye konuştu.

Kendisine karşı büyük bir karalama kampanyası düzenlendiğini iddia eden Altın, ?Bana 4 Nisan 2006'dan bu yana geniş çaplı bir iftira atılmıştır. Bunun sebebini subay olmama bağlıyorum. Polisin ellerinde mevcut bu tip faili bulunmamış dosyaları ellerinden çıkarmak için bu şekilde davrandığını düşünüyorum? iddiasında bulundu.

?İKTİDARSIZ DEĞİLİM?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda daha önce verdiği ifadede, ?İktidarsız' olduğunu öne süren eden Yüzbaşı Bülent Altın, Bakırköy Adliyesi'ndeki ifadesinde ise, cinsel ve psikolojik açıdan gayet sağlıklı bir erkek olduğunu söylerken, ?Medyanın hakkımda düzmece olarak yaptığı haberlerinde dikkate alınmamasını diliyorum. Ben beni suçlayan herkesten daha namusluyum? diye konuştu.

İfadesinin ardından nöbetçi savcı tarafından tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Bülent Altın, S.D.'nin dosyasından da tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber