Devletin gözde kampı yeniden satışta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamunun en gözde kampı olarak bilinen Maliye Bakanlığının Marmaris-İçmeler'de bulunan sosyal tesisi, 33 milyon 987 bin YTL tahmini bedelle yeniden satışa çıkarıldı.

Marmaris ve Çevresi Turizm Merkezi içinde yer alan ve etrafı, aralarında Martı Tatil Köyünün de bulunduğu tatil köyü ve 5 yıldızlı otellerle çevrili tesisinin satışına ilişkin onay yazısı Bakanlıktan çıktı.

Yazıda, turizm alanı içinde bulunan 30 oda ve 98 yatak kapasiteli sosyal tesise 33 milyon 987 bin 200 YTL değer biçildiği belirtildi.

22 dönümlük alan üzerinde kurulu Marmaris Kampının, Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 2 Mart 2005 tarihinde de satışa sunulması kararlaştırılmıştı. O dönemde söz konusu tesise, 15 milyon 893 bin YTL değer biçilmişti.

Ancak, ihale kararından hemen sonra tesisle ilgili imar planı sorunları ortaya çıkmış ve bu nedenle ihale işlemi gerçekleştirilememişti.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, Kampın imar planı ile ilgili problemlerinin çözüldüğünü ve bu çerçevede ikinci kez satış kararının alındığını bildirdiler.

Marmaris Kampının satış yazısının Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne gönderilmesinin ardından, ihale tarihi belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber