Sağlık Bakanlığı, döner sermaye komisyonuna sendika temsilcisinin alınma şartlarını belirledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı :B.10.0.SGB.0.00.00.00/5259(4800) 05 Temmuz 2006
Konu : Döner Sermaye Komisyonunda Sendika Temsilcisi

GENELGE
2006/76

12/05/2006 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum Ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik? in 6 ncı ve 9 uncu maddelerinde ?Döner Sermaye Komisyonunun Teşekkülü? ne yönelik usul ve esaslar düzenlenmiş ve ?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlık ve sosyal hizmetler kolunda faaliyet gösteren sendikalardan, o ildeki kuruluşlarda veya o kurumda toplam olarak en çok üyeye sahip sendikanın temsilcisi? nin komisyonda yer alacağı ve ?Kurumda veya kuruluşta en çok üyeye sahip sendika, ilgili mali yılın başındaki üye sayıları dikkate alınarak belirlenir ve sendika temsilcisi mali yıl sonuna kadar görev yapar? hükmü getirilmiş idi.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa Göre İşyeri Sendika Temsilcilerinin Seçilmelerine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ 09/05/2006 tarihli ve 26163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Mezkur Tebliğde işyeri sendika temsilcilerini seçecek sendikanın belirlenmesinde; kurum ve kuruma bağlı işyerlerinde her yılın 15 Mayıs tarihi itibariyle yapılan ve tutanak altına alınarak taraflarca imzalanan resmi metinde belirtilen sendika üye sayılarının esas alınacağı; 15 Mayıs tarihli tutanaktaki verilere göre en çok üyeye sahip sendikanın o işyerinde işyeri sendika temsilcisi seçmeye yetkili olacağı, işyeri sendika temsilcisi seçiminin Haziran ayı içerisinde yapılacağı ve görev süresinin de bir sonraki seçim tarihine kadar devam edeceği, bu zaman içerisinde yeni üyelik veya istifalar gerekçe gösterilerek başka bir işlem tesis edilemeyeceği, Kamu işvereninin en çok üyeye sahip sendikayı o işyerinde örgütlü diğer sendikalara bildireceği; ancak mezkur Tebliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle görevde bulunan sendika işyeri temsilcilerinin görev süresinin Haziran 2006 tarihinde yapılacak seçime kadar devam edeceği ve yeni sendika işyeri temsilcilerinin belirlenmesinde yukarıda belirtildiği gibi uygulama yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu itibarla; Mezkur Yönetmelik hükümleri doğrultusunda döner sermaye komisyonunda yer alacak sendika temsilcisi, bundan böyle mezkur Tebliğde belirtilen seçim usul ve esasları doğrultusunda belirlenerek görev yapacaklardır. Mezkur Tebliğ usul ve esasları çerçevesinde belirlenecek olan döner sermaye komisyonunda görev yapacak en çok üyeye sahip sendikanın temsilcisi, 15 Mayıs tarihli tutanaklar doğrultusunda belirlenecek ve Haziran ayı içerisinde yapılan seçimle belirlenen sendika temsilcisinin görev süresi bir sonraki seçim dönemine kadar devam edecektir.

Bilgilerinizi ve konunun İliniz dahilinde bulunan tüm döner sermayeli kurum ve kuruluşlarımıza duyurulmasını önemle rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber