Kurumlar arası geçişlerde 3 defa geçiş sınırlaması var mıdır?

Bazı memurlar, kurumlar arası geçişlerde 3 defa sınırı bulunduğu yönünde bir algıya sahip Bu ne kadar doğru?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2014 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurumlar arası geçişlerde 3 defa geçiş sınırlaması var mıdır?

Ulaştırma'da çalışan bir memur arkadaşımız Sağlık Bakanlığına geçmiştir. Burada da bir süre çalıştıktan sonra, üniversiteye geçmek istediğini belirtmekte ve bu konuda bir sınırlama olduğu yönündeki bilgilerin doğru olup olmadığını sormaktadır.

2 KEZDEN FAZLA NAKİL YAPILAMAZ MI?

Kurumlar arası nakil 657 sayılı Kanunun 74. maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede yer alan düzenlemeye göre, çalışılan kurum ile geçiş yapılmak istenen kurumun uygun görmesi durumunda, memurun nakil yapabileceği belirtilmiştir. Bu maddede, sadece atanılabilecek dereceler yönünden bir sınırlama yapılmış olup, memurun 2 kez veya 3 kez veyahut da 10 kezden fazla nakil olmayacağı yönünde bir hüküm yer almamaktadır.

2. NAKİL İÇİN BEKLENMESİ GEREKEN BİR SÜRE VAR MIDIR?

Bir diğer husus da şudur: Bir kurumdan başka bir kuruma naklen geçen memurun, yeniden kurumlar arası nakille başka bir kuruma geçebilmesi için beklemesi gereken bir süre de bulunmamaktadır. Örnek verecek olursak, A Bakanlığından B Bakanlığına geçen bir memurun yeniden nakil olabilmesi için 6 ay veya 1 yıl bekleyeceği yönünde bir kural bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber