HSYK'dan 4 kişilik mini kararname

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu dün 4 kişilik bir mini kararname yayınladı. Kararname ile 12 Ekim'deki seçimde bağımsız aday olarak seçime giren HSYK eski 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un eşi Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr Nurdan Okur, İstanbul Anadolu Hakimliği'ne atandı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Kasım 2014 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK'dan 4 kişilik mini kararname

Oya ARMUTÇU

KURUL ÖNCE OKUR'U SONRA EŞİNİ ATADI

Yeni HSYK Genel Kurulu ikinci toplantısında, Kurul'un sekiz eski üyesini kürsü görevlerine atamıştı. HSYK Genel Kurulu, üç tercih yapmalarını istediği eski sekiz kurul üyesinden sadece birini talep ettiği gibi Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atarken, diğer 7 eski üyeyi son tercihlerine göndermişti. Eşi Nurdan Okur bakanlıkta genel müdür olan ve Ankara'da kalmak isteyen HSYK 1. Daire eski Başkanı İbrahim Okur da 1. tercih olarak Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atama istemişti. Ancak, Kurul Okur'u üçüncü tercihindeki İstanbul Bakırköy Savcılığı'na atamıştı. İbrahim Okur'un Bakırköy'e atamasının ardından eşi Nurdan Okur da talepte bulundu ve mini kararneme ile İstanbul'a atandı.

TALEP ETTİ ATANDI

Nurdan Okur atamasını facebook sayfasından, "Bugün yayımlanan kararname ile talep ettiğim yerlerden Istanbul Anadolu Adliyesi'ne hakim olarak atandım.Atanan herkes için hayırlı olsun" diyerek paylaştı.

İŞTE O KARARNAME

1- Dr.Nurdan OKUR Uluslararası Hukuk Ve Dış İlişkiler Genel Müdürü İstanbul Anadolu Hakimliği

2- Seyit Abdulhakim ŞAHİN Dikili C.Başsavcısı (Anayasa Mahkemesi Raportörlüğünde görevli) Bakırköy Hakimliği

3 Meltem ADAŞIROĞLU Gümüşhane Cumhuriyet eski Savcısı Kelkit Hakimliği

4 Erkan DEMİRTAŞ Danıştay eski Tetkik Hakimi Ankara Bölge İdare Mah.Üyeliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber