Ruh sağlığı kanunu geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla başlayan ve 2 gün süren şüra sonucunda dün uyuşturucu ile mücadele konusundaki en kapsamlı çerçeve plan ortaya

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Kasım 2014 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ruh sağlığı kanunu geliyor

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla başlayan ve 2 gün süren şüra sonucunda dün uyuşturucu ile mücadele konusundaki en kapsamlı çerçeve plan ortaya çıktı. Buna göre, uyuşturucu ile ilgili mevcut mevzuatta düzenlemeler yapılacak; Ruh Sağlığı Kanunu çıkarılacak. Ankara Ticaret Odası Congresium'da gerçekleştirilen "Uyuşturucu ile Mücadele Şürası" dün sonuçlandı. Sonuç bildirgesinde uyuşturucu ile mücadele konusunda öneriler sıralandı. Şüra'nın sonuç bildirgesine göre uyuşturucu ile mücadelede atılacak adımlar şöyle:

Narkotim kurulacak

- İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu satıcılarına karşı sokakta etkin mücadele yürütülebilmesi için resmi ve sivil giyimli polislerden oluşan bir Narkotim kuracak. Narkotimler, arka planda psikolog, sosyolog ve diğer meslek mensuplarının katılımıyla desteklenecek.

- Kara, hava, deniz, demir yolları, gümrük kapıları ile genel sınırların güvenliği gerekli teknolojilerle desteklenecek.

- Tanı, tedavi ve rehabilitasyon algoritmaları geliştirilecek ve bunlar aileleri de kapsayacak. Acil servislerdeki uygulamalara önem ve öncelik verilecek.

- Uyuşturucu tedavisi amacıyla sağlık kurumlarına başvuran kişilerin sağlık personeli tarafından ihbar edilmesi yükümlülüğü getirilecek.

Gelire el konulacak

- Uyuşturucudan kazanılan gelir ve mal varlıklarına hukuki süreçle el konulacak. Şüpheliler, söz konusu gelir ve mal varlığının kaynağını ispat etmek zorunda kalacak.

- Uyuşturucuyla mücadelede kullanılacak kamu kaynakları artırılacak. Bu alanda görev alanlar için ödül mekanizması getirilecek.

- Uyuşturucu ile ilgili mevcut mevzuatta düzenlemeler yapılacak. Ruh Sağlığı Kanunu çıkarılacak.

- Metruk binalar yıkılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber