Altın için kritik gelişme!

Merkez bankasının altınları üzerindeki inisiyatifin sorgulanması ve tüm rezervlerini yüzde 20 seviyesinde tutmasını içeren teklif halk oylamasına sunuldu. Yüzde 76 ile öneri reddedildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2014 18:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın için kritik gelişme!

İsviçreliler bugün önemli iki konu hakkında görüşlerini sandık başında ifade etti.Ekonomik olarak en önemli sorun merkez bankasının altınları üzerindeki inisiyatifin sorgulanmasıydı. Merkez Bankası'nın altın rezervlerini tüm rezervlerinin yüzde 20 seviyesinde tutmasını içeren teklif, bugün referandumda oylandı. Oylamadan önce İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan yaptığı açıklamada oylamadan evet çıkarsa fiyat istikrarını muhafaza etmenin zorlaşacağını söylemiş, halkın sağ duyu ile hareket etmesinin gerektiğini vurgulamıştı. Bugünkü oylamada Jordanın istediği oldu. 26 kantondan hayır oyu çıktı ve yüzde 76 ile öneri reddedildi.

İkinci oylama ise göçmenlere ve göçe yönelikti. İsviçre daha önce göçlerin sınırlandırmasını istemişti. Oysa bugün yapılan halk oylamasında 26 kantonda hayır oyu çıktı. İsviçreliler bu sınırlandırılmanın kaldırılması yolunda hayır oyu kullanıldı. Bütün 26 kanton yüzde 76 ile göçmen sınırlamasına hayır dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber