Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'engelliler günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Türkiye, kimliklerine, inançlarına ve diğer pek çok özellikleriyle birlikte engelli olup olmadıklarına da bakmaksızın tüm vatandaşlarına eşit ve adil şartlarda hayat imkanı sağlayan bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2014 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'engelliler günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, kimliklerine, inançlarına ve diğer pek çok özellikleriyle birlikte engelli olup olmadıklarına da bakmaksızın tüm vatandaşlarına eşit ve adil şartlarda hayat imkanı sağlayan bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Engelli vatandaşların toplumla bütünleşmelerini sağlamanın, devletin asli görevi olduğu kadar, kardeşlik hukuku gereği her vatandaşın da öncelikli sorumluluğu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Allah'ın topluma birer emaneti olarak kabul ettiğimiz engellilerimizi, toplumun diğer mensuplarıyla aynı derecede bu ülkenin sahibi olarak görüyor ve kabul ediyoruz" görüşünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın isteği, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını, Allah'ın kendilerine bahşettiği yeteneklerini değerlendirebilmektir. Topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, bu insanların haklarını kullanabilmelerini, imkanlardan faydalanabilmelerini temin etmek, bu doğrultuda ilgili kurumlara yardımcı olmak, destek vermektir.

Türkiye, kimliklerine, inançlarına ve diğer pek çok özellikleriyle birlikte engelli olup olmadıklarına da bakmaksızın tüm vatandaşlarına eşit ve adil şartlarda hayat imkanı sağlayan bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Nitekim ülkemizde son yıllarda engellilerin haklarını elde etmeleri, sosyal hayata iştirak edebilmeleri için reform niteliğinde pek çok düzenleme yapılmıştır. Henüz tüm sorunları çözülememiş olmakla birlikte, bugün engellilerimizin geçmişle mukayese edilemeyecek ölçüde toplum hayatının içinde olduğu, kamu haklarından yararlanabildiği bir gerçektir."

Erdoğan, "Engelli insanlarımızın yılda bir kez hatırlanması, yasak savma kabilinden sadece belirli günlerde anılması yerine 365 gün boyunca, toplumun, hayatın içinde var olması, herkesle birlikte tüm haklardan ve imkanlardan faydalanabilmeleri gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maruz kaldıkları sorunları azimle, inançla aşmayı başaran engelli kardeşlerim ile onların dertleriyle dertlenen, sevinçlerini paylaşan tüm vatandaşlarımın Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, hepsini sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" ifadesine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber