4 Aralık 2014'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2014 00:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 Aralık 2014'ten önemli gündem başlıkları

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mövenpick Hotelde "Geleceği Birlikte Kuruyoruz, Gençlik Buluşması"nda gençlerin sorularını cevaplandıracak, aynı etkinliğe ilişkin basın toplantısı yapacak, Partisinin Merkez Yürütme Kuruluna başkanlık edecek.

(Ankara/10.00/12.30/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Rixos Otelde, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" başlıklı programa katılacak.

(Ankara/10.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma'yı, Slovakya Büyükelçisi Milan Zachar'ı ve İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund'u kabul edecek, İtalya AB dönem başkanlığının bitimi dolayısıyla İtalya Büyükelçiliğince düzenlenen etkinlikte yer alacak.

(Ankara/11.30/12.00/12.30/20.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi"nde ve "Bayrampaşa Belediyesinin temel atma töreninde bulunacak.

(İstanbul/09.00/14.00)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Basel)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadağ'da, Türkiye-Karadağ Karma Ekonomik Komisyonu 3. Dönem Toplantısı'na katılacak, Ekonomi Bakanı Vladimir Kavariç ve Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ile görüşecek.

(Podgoritsa)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul edecek.

(Ankara/11.00)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ''6. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması''nın ödül törenine ve sergi açılışına katılacak, ''Kaymakamlık Eğitim Programı''nda bulunacak.

(Ankara/14.00/16.30)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türk İstatistik Sisteminin Geliştirilmesi Programı 3. Aşaması Kapanış Konferansına" katılacak.

(Ankara/10.00)

9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere'de düzenlenen "Afganistan" konulu konferansta yer alacak.

(Londra)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eğitimlerini Türkiye'de tamamlayıp mezun olan yabancı sağlık çalışanlarının ve çok sayıda ülkenin sağlık bakanının bir araya geleceği, "2. Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı"na katılacak.

(İstanbul/09.00)

11- TBMM'den

- Genel Kurul'da bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(14.00)

- Milli Savunma Komisyonu'nda askerlik yasalarında değişiklik öngören kanun tasarısı ele alınacak.

(11.00)

- Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, hazırladıkları raporla ilgili basın toplantısı yapacak.

(11.00)

12- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Soma ilçesi ile Yırca köyünü ziyaret edecek.

(Manisa/10.30/13.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Gürcistan'da, TİKA'nın Tiflis ofisini, Gürcü ve Türk İşadamları Derneğini ve Gürcistan Strateji ve Uluslararası Araştırma Derneğini ziyaret edecek, Bolnisi Gantiadi Engelli Merkezinin açılışına katılacak, Gürcistan Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ile bir araya gelecek.

(Tiflis)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, 5. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Erzurum/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- İsrail'de koalisyon hükümetinin dağılması ve erken seçim kararı alınmasının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs)

4- Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin "göstericileri öldürme" iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

5- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de, Federasyon Konseyi senatörleri, Duma milletvekilleri ve hükümet üyelerine hitap edecek.

(Moskova)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 3 maç yapılacak.

- D Grubu'nda, Sivas 4 Eylül Belediyespor-Kardemir Karabükspor, F Grubu'nda Sarıyer-Beşiktaş, B Grubu'nda ise Keçiörengücü-Trabzonspor maçları oynanacak.

(Sivas/12.30/İstanbul/13.45/Ankara/19.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu'nda, Fenerbahçe Ülker, Yunanistan'ın Panathinaikos, A Grubu'nda Anadolu Efes, Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Kaunas/21.45)

3- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda, Adana BOTAŞ Spor, Rusya'nın Enisey, İstanbul Üniversitesi BGD, Belarus'un Tsomoki, Beşiktaş da Belarus'un Horizont takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Krasnoyarsk/14.00/Minsk/17.00/18.00)

4- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nda, Arkas Spor, deplasmanda Fransa'nın GFC Ajaccio takımıyla karşılaşacak.

(Ajaccio/21.15)

5- Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupası'nda, Maliye Milli Piyango, İsviçre'nin Biogas Volley, Galatasaray FXTCR, Bosna Hersek'in MOK Jedinstov takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00/İstanbul/18.30)

6- 2015 Bayanlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa elemelerinin 2. grup ilk maçında, A Milli Takım, Avusturya'nın Stockerau kentinde Portekiz ile karşılaşacak.

(Stockerau/19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber