Çalışma Bakanlığı Anadolu Kamu-Sen'in kapatılmasını istedi

Haber Giriş : 10 Temmuz 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanlığı, üyelerine dağıtmak üzere aldığı 13 bin iç çamaşırının parasın ödeyemeyen 38 üyeli Anadolu Kamu Sen'in kapatılmasını istedi.

Çalışma Bakanlığının, üyelerine dağıtmak üzere aldığı 13 bin iç çamaşırının parasın ödeyemeyen 38 üyeli Anadolu Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonunun (Anadolu Kamu Sen) üye sendika sayısı 3'e düştüğü gerekçesiyle geçen yıl kapatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirlendi. Ayrıca Bakanlığın, genel kurulunu toplamadığı gerekçesiyle Muhasebat Genel Müdürlüğünden Konfederasyona kayyım atanmasını da istediği bildirildi.

Çalışma Bakanlığı'nın 7 temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlileri Sendikalarının ve Konfederasyonlarının üye sayılarına ilişkin listede toplam 3 üye sendika ve 38 üyeyle konfederasyonlar arasında yer alan Anadolu Kamu-Sen'in üye sendika sayısı üç olduğu için konfederasyon olarak faaliyet göstermesinin mümkün bildirildi. Başlangıçta Anadolu Büro-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Anadolu Sağlık-Sen, Anadolu Haber-Sen ve Anadolu Ulaşım-Sen olmak üzere toplam beş üye sendikayla kurulan Anadolu Kamu-Sen'den Anadolu Eğitim-Sen ve Anadolu Büro-Sen geçen yıl ayrıldı. Bunun üzerine Çalışma Bakanlığı geçen yıl Ankara Valiliğine bir yazı yazarak konfederasyonun kapatılmasını istedi. Valilik ise 14 Temmuz 2005 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Konfederasyonun kapatılması için suç duyurusunda bulundu.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre son olarak Çalışma Bakanlığı, son altı ayda genel kurulunu yapmadığı için Muhakemat Genel Müdürlüğünden Anadolu Kamu-Sen'e kayyım atanmasını istedi.

Anadolu Kamu-Sen'le ilgili olarak Ankara 17'nci Ticaret ve 1'inci Ticaret Mahkemeleriyle İstanbul 5'inci İcra, Ankara 4'üncü İcra ve Konya 9'uncu İcra'da sorunlu alacak dosyalarının bulunduğu blirlendi.

Anadolu Kamu-Sen'in halen üç sendikası bulunuyor. Bunlardan Anadolu sağlık-Sen'in 5 üyesi, Anadolu Haber-Sen'in 11 üyesi ve Anadolu Ulaşım-Sen'in ise 22 üyesi bulunuyor.

HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber