Polis 'ev' leniyor...

Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Polisin daha rahat görev yapması için bütün imkanları seferber eden İçişleri Bakanlığı, polisin özellikle doğu ve güneydoğuda karşılaştığı konut problemini çözmek için TOKİ ile ortak çalışma yapıyor. Son bir yıldır sürdürülen ortak çalışma ile polise yaklaşık 1000 ev kazandırılırken, 5 bin 500 civarında da lojman kazandırıldı.

?Kira öder' gibi

Kamu personeli içerisinde, gelir seviyesi en düşük rakamlarda seyreden polislerin ev sahibi olması ve görevdeyken lojman imkanlarından faydalanabilmesi için kolları sıvayan İçişleri Bakanlığı, hem konut hem de lojman hamlesine hazırlanıyor. Bu bağlamda hazırlanan projeye göre, emniyetin elindeki atıl tüm arsalar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne devrediliyor. Devredilen arsaların karşılığında da konut ve lojman alınıyor. Lojmanlar daha çok, çalışma şartlarının zor olduğu doğu ve güneydoğu illerinde bulunuyor. Konutlar ise, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana gibi büyük illerde yapılacak ve polislere ev olarak satılacak. Ödemelerin küçük bir yüzdesi peşin yapılacak, diğer kısmı da ?kira öder' gibi uzun yıllara yayılacak.

En çok doğuda

Polisin konut ve lojman sahibi olması için proje üreten Emniyet Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında imzalanan protokoller çerçevesinde, TOKİ'nin elindeki hazır lojmanların bir kısmı emniyete devredildi. Protokollerle biri 3 bin 8 diğeri de 2 bin 450 olmak üzere iki parsel halinde 5 bin 500 civarında lojmanın emniyete devri gerçekleştirilecek. Aralarında Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Muş gibi illerin de bulunduğu 36 ildeki lojmanlar peyder pey emniyete devrediliyor. Lojmanlardan 1132'si şu ana kadar teslim edildi. Geriye kalan 4 bin 302 konutun geçici kabul çalışmaları ise, halen devam ediyor. Devir işlemlerinin yılın sonuna doğru büyük oranda tamamlanması bekleniyor. Lojmanların tamamının devri ile emniyetin lojmanlaşma oranı yüzde 19'dan yüzde 22'ye çıkacak

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber