Yurt Yönetim Memuruna 4. derece kadro

Bakanlar Kurulu Kararıyla, 600 Yurt Yönetim Memurunun kadro derecesi 5'ten 4. dereceye yükseltildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Aralık 2014 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt Yönetim Memuruna 4. derece kadro

21 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetedeki Kredi Yurtlar Kurumunun dolu boş kadro kararnamesi yayımlanmıştır. Tıklayınız.

Bu kararnamede, 600 adet Yurt Yönetim Memuru kadrosunun kadro derecesi 5'ten 4'e yükseltilmiştir.

Bilindiği üzere yüksek öğrenim mezunlarının 1. dereceye yükselmesi için bir kanuni engel bulunmamaktadır. Ancak, Maliye Bakanlığının kadro ihdaslarında uygun görüş vermediği için Memur unvanında 5'ten yukarı kadro bulunmamaktadır. Bu düzenlemeyle bir ilk yapılmaktadır.

ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

Bu düzenleme sayesinde;

1- Yurt Yönetim memurlarının özel hizmet tazminatı Yüzde 49 yerine yüzde 55'ten ödenecektir. Bu da ;
= 55 - 49
= 6
9500* 0,076998* % 6 = 44 TL. anlamına gelmektedir.

TÜM YURT YÖNETİM MEMURLARI BU DÜZENLEMEDEN YARARLANACAK

Yan Ödeme Kararnamesine göre, kazanılmış hak aylığı kadro derecesinin üzerinde olanların, bulundukları kurumda, yükselinen derecede kendi kadro unvanlarıyla aynı adı taşıyan kadroların dereceleri için var ise bu dereceler esas alınarak tazminat ve zam ödemesi yapılır. Yani, kazanılmış hak aylığı derecesi 4. olan tüm yurt yönetim memurları, artık 4. dereceli bir yurt Yönetim Memuru kadrosu olduğu için, özel hizmet tazminatları yüzde 55 üzerinden alacaktır.

YEŞİL PASAPORT

682 sayılı Pasaport Kanununun 14 ve ek 4'üncü maddesine göre yeşil pasaport alabilmek için 1, 2 ve 3. dereceli kadrolarda çalışmak gerekmektedir. Yurt Yönetim memurları için 4. dereceli kadro ihdası yapıldığı için, Yurt Yönetim memurları yine yeşil pasaporttan yararlanamayacaktır.

DİĞER UNVANLARA GEÇİŞ ÜZERİNDEKİ BASKI AZALTILMALI

Bu düzenleme özellikle küçük bir maaş farkını alabilmek için Memur kadrosundan Bilgisayar İşletmeni veya VHKİ gibi kadrolara geçişin üzerindeki baskıyı azaltacaktır.

Memur kadro unvanında 4. dereceli kadro bir ilk olduğundan, bu uygulama emsal olacaktır. İlerleyen dönemlerde bu uygulamanın genişleyecektir diye düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber