MHP'yi dinleyenlere 43 yıl hapis istendi

MHP'yi dinleyenlere 43 yıl hapis istendi haberi

'MHP'yi dizayn' dinlemelerini soruşturan savcı, aralarında eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 18 sanık için 43 yıla kadar hapis cezası istedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Aralık 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'yi dinleyenlere 43 yıl hapis istendi

Lütfi Kaplan

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma savcısı Tekin Küçük, kamuoyunda "MHP'yi dizayn" dinlemeleri olarak da bilinen dinlemeler hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianamesini Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Askeri ve siyasi casusluk

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 18 sanık hakkında 43 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, şüpheliler hakkında; "askeri ve siyasi casusluk", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmak", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlamasında bulunuldu.

Kaset komplosu öncesi

"Şüpheliler devlet hiyerarşisi dışına çıkarak, yasadışı dinlemeler yaptı" denilen İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler 43 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacaklar. Şüphelilere isnat edilen dinlemelerin; MHP üst düzeyinin 2011 seçimleri öncesinde istifasına, partinin yeniden dizayn edilmesine yol açan kaset komplosu öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

3 ay boyunca dinlediler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yakın çevresi ve parti yöneticileri Türk İntikam Birliği Teşkilatı'na (TİBT) yönelik "terör suçu" kapsamında dinlendi. 3 ay yapılan dinlemeler sonrasında 3 yakın ismin dinleme kararı 3 ay daha uzatıldı. Bahçeli'nin "A Takımı" olarak değerlendirilen isimler kasetler üzerine istifa etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber