Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin konut sahibi olması amacıyla proje hazırladıklarını bildirdi.

Haber Giriş : 12 Şubat 2004 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin konut sahibi olması amacıyla proje hazırladıklarını bildirdi.

Bakan Çelik, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Eryaman 5. Etap'ta yaptırılan 720 öğrenci kapasiteli Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, hayırseverlerin eğitime yaptığı katkıları anlatarak, Eryaman'da okul yaptıran Samime Talat ve Hasan Saruhan'a teşekkür etti.

TOKİ'nin, Türkiye'yi bir başından öbür başına adeta şantiyeye çevirdiğini kaydeden Çelik, çalışmalarından dolayı TOKİ'yi kutladı.

Medeniyetin, yapılaşmayla doğru orantılı olduğunu kaydeden Çelik, TOKİ ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere yönelik bir projede işbirliği yapacağını söyledi.

''Öğretmenlerimiz bizim gözbebeğimiz'' diyen Çelik, öğretmenler için sosyal imkanlar oluşturmak gayreti içinde olduklarını ifade etti.

TOKİ ile öğretmenlere uzun vadede ödeyebilecekleri konut edindirme projesi yürüteceklerini ifade eden Çelik, konutların Sincan'da İLKSAN'a ait arsada yapılacağını söyledi.

Çelik, bundan sonra konutlardan oluşacak her sitede bir ilköğretim okulu yaptırılması çağrısında bulunarak, eğitimin sorunlarının sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla çözülebileceğini dile getirdi.

Eğitimin Türkiye'nin en öncelikli sorunu olduğunu vurgulayan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin ilk defa bu yıl Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesinin önüne geçmesine karşın kaynağın öğrenci nüfusunun fazlalılığı nedeniyle yetersiz olduğunu anlattı.

Çelik, bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarını eğitime destek vermeye çağırdı.

Bakan Çelik, bu arada TOKİ'nin yaptırılan okullara ne isim verileceği yönünde bakanlığa görüş sorduğunu, kendilerinin de vatan uğruna şehit düşmüş kişilerin isimlerinin verilmesini önerdiklerini kaydetti.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da TOKİ'nin Eryaman'da 2 okul yaptırdığını ifade etti.

Konut ihtiyacı bulunan bölgelerde kira öder gibi taksitlerle konut yapmayı planladıklarını kaydeden Bayraktar, çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Bayraktar, konut edindirmek amacıyla Eryaman bölgesinde faaliyetlerine devam ettiklerini bildirdi.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ise Ankara'da ilköğretimde derslik başına 43, ortaöğretimde 36 öğrenci düştüğünü belirterek, 24 kişilik sınıfları hedeflediklerini anlattı.

Daha sonra, okul yaptıran hayırseverlere şükran plaketi veren Çelik, okulun açılışını yaparak sınıflarda incelemelerde bulundu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber