'Hedef yüksek büyüme düşük enflasyon'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2015'te büyümenin daha yüksek, enflasyon ve cari açığın daha düşük olacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2014 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hedef yüksek büyüme düşük enflasyon'

Babacan, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki ikinci tur görüşmelerinde Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

G-20'nin dönem başkanlığını devralmasının Türkiye için dünya ekonomisinde finans piyasalarıyla ilgili konularda söz sahibi olma, gündemi belirleme ve yön verme konusunda büyük fırsat vereceğini dile getiren Babacan, birinci gündemin dengeli büyümenin tüm dünyada sağlanabilmesi olduğunu söyledi.

Altyapı yatırımları, finansal düzenlemeler, uluslararası finansal mimari, uluslararası vergi, enerji konuları, uluslararası ticaret, istihdam, iklim değişikliğinin finansmanı, kalkınma ve yolsuzlukla mücadelenin G-20'nin diğer önemli gündem maddeleri olduğunu anlatan Babacan, "Biz tüm bu gündem maddelerini ele alırken kapsayıcılığa çok önem vereceğiz. G-20 üyesi olmayan, gelişmekte olan, az gelirli ülkelerin problemlerini de G-20 masasına taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Babacan, KOBİ'lere özel önem verdiklerini ve dünya gündeminde daha önemli bir şekilde işlemek istediklerini belirterek, Türkiye'de küresel KOBİ forumu başlatacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber