Bakü-Ceyhan'ı tamamlayan BOTAŞ, yönetim krizini aşamıyor

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün resmen faaliyete geçecek Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hattının inşa edilmesinde önemli rol oynayan Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş'de (BOTAŞ) yaşanan yönetim krizi bir türlü aşılamıyor. Aksayan atamalar ve kurum içi çatışmalar nedeniyle BOTAŞ Yönetim Kurulu 3 kişiye indi. Kurul; bu sayı ile karar alamadığı için, birçok kritik proje bekliyor. İthalat kontratlarının özel sektöre devri, Silivri'deki doğal gaz depolama tesisindeki maliyet artışı, Mavi Akım gazının artırılması için Çorum'a kompresör istasyonu kurulması ve doğal gaz zammı gibi birçok karar bekliyor. BOTAŞ, 2005 Haziran ayında Genel Müdür Mehmet Bilgiç'in emekliye ayrılmasından bu yana vekaletle yönetiliyor. Bu süreçte genel müdürlüğe Salih Paşaoğlu, Rıza Çiftçi ve Saltuk Düzyol vekaleten getirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in ise BOTAŞ'a asaleten atayacak bir isim arayışında olduğu kaydedildi.

Enerji alanında bugün faaliyete geçecek olan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hattıyla Türkiye, stratejik bir adımı hayata geçirmiş olacak. Buna karşılık enerji politikalarının yürütülmesinde her geçen gün yeni bir sorun ortaya çıkıyor. Yönetim aksaklığından kaynaklanan sorunlardan biri Türkiye'yi BTC Projesi'nde temsil eden BOTAŞ'ta çıktı. AKP hükümetinin göreve gelmesinden bu yana bir türlü istikrar sağlanamayan BOTAŞ'ın yönetimi artık tümüyle devre dışı kaldı. Aksayan atamalar ve kurum içi çatışmalar nedeniyle BOTAŞ Yönetim Kurulu 3 kişiye indi ve birçok kritik proje için karar alınamıyor.

Uzun zamandır vekâleten yönetilen ve sürekli isimlerin değiştiği BOTAŞ'ta, yönetim kurulunun istifa ve izinler nedeniyle eksilmesi karar alma mekanizmasını çökertti. Bu nedenle BOTAŞ'ın ithalat kontratlarının özel sektöre devri, Silivri'deki doğalgaz depolama tesisi, Mavi Akım gazının artırılması için gerekli olan Çorum Kompresör İstasyonu ve doğalgaz zammı gibi karar alınmayı bekleyen önemli projeler sekteye uğradı.

İsimler havada uçuşuyor

BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Bilgiç'in 2005 yılının haziran ayında emekli olmasıyla yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Paşaoğlu getirildi. BOTAŞ yönetiminde vekâlet dönemini başlatan Paşaoğlu'nun, yönetim kurulunda imza atma yetkisinin bulunmayışı nedeniyle Eylül 2005 tarihinde yönetim kurulu içinden Rıza Çiftçi, Paşaoğlu'nun yerine getirildi. Yaklaşık 10 ay boyunca BOTAŞ Genel Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Çiftçi ise açıklanmayan bir nedenle haziranda görevinden ayrıldı ancak yönetim kurulu üyeliği devam ediyor. Çiftçi'nin yerine yine yönetim kurulu üyesi olan ve daha önceden BOTAŞ'ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Saltuk Düzyol getirildi. BOTAŞ'ın üst düzey yönetimi yaklaşık 1.5 yıldır vekâleten ve sürekli değişen isimlerle yönetiliyor.

Birçok proje imzayı beklerken BOTAŞ Yönetim Kurulu'nun uzun zamandır toplanamadığı öğrenildi. Yönetim kurulundan Yener Cander istifa etti ve Hazine Temsilcisi Mehmet Yener ise uzun zamandır izinde. Cander'in yerine ise Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Projesi Direktörü Osman Göksel'in adı geçiyor. Bu nedenle şu anda 5 kişi olması gereken yönetim kurulunda Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, Rıza Çiftçi ve Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy bulunuyor. Ancak yönetim kurulunda 3 kişinin imzasıyla karar alınamadığı için projeler de beklemede. Petrol fiyatları ve döviz kurlarının artması ile ortaya çıkan zam ihtiyacı temmuz ayında vatandaşa yansıtılamadı. Ağustosa kadar yönetim kurulunda yine zam kararı çıkmazsa BOTAŞ'ın artan maliyetleri karşılanamaz hale gelecek ve vatandaşa bir anda daha yüklü miktarda zam ihtiyacı doğacak. Üstelik bu zam doğalgazın yoğun kullanıldığı kış aylarına geleceği için tüketiciler daha çok olumsuz etkilenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in ise hâlâ BOTAŞ Genel Müdürlüğü için asaleten atayacak bir isim arayışında olduğu kaydedildi.

Kışa yine arz açığı tehlikesi

Türkiye'nin ilk yeraltı doğalgaz depolama projesi olan Silivri tesisinin ise bu yıl içinde açılması bekleniyordu. Ancak tesisin müteahhit firmalarından Fersan şirketinin ilave maliyet çıkardığı ve bunun yönetim kurulunda onaylanmaması nedeniyle depolama tesisinin faaliyete geçme tarihi her gün erteleniyor. Geçen kış yaşanan doğalgaz arz krizinin bu kış da yaşanmaması için Silivri tesisinin işletmeye geçmesi gerekiyor. Çolakoğlu Grubu'na ait Egegaz LNG terminalini depolama için kullanma kararı alan ve bunu Hazine'ye de onaylatan BOTAŞ'ın, şirketle anlaşabilmesi için yine kurulun karar alması gerekli. Ayrıca, Kasım 2005'te yapılan ve kontrat devri ihalelerinin olumlu ya da olumsuz yönde sonuçlandırılması için de BOTAŞ Yönetim Kurulu'nun onayı bekleniyor.

Mavi Akım gazı da sürüncemede

BOTAŞ'ın portföyünde bulunan önemli projelerden biri de Mavi Akım gazının miktarının artırılması. Bunun için Çorum'da bir kompresör istasyonuna ihtiyaç duyuluyor. Maliyeti ise Dünya Bankası (DB) kredisi ile karşılanacak. Ancak buna başlanması için yine yönetim kurulu kararının alınması bekleniyor. Avrupa Birliği (AB) için önemi büyük olan Nabucco Doğal Gaz Hattı Projesi için ise ilk adım atıldı. Türkiye-Yunanistan doğalgaz hattı ve Azerbaycan gazını Türkiye'ye getirecek Şahdeniz Projesi de bu yılın sonuna doğru tamamlanacak. BOTAŞ'taki yönetim boşluğu, bekleyen projeler kadar tamamlanmak üzere olan projeleri de olumsuz etkiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in ise hâlâ BOTAŞ Genel Müdürlüğü için asaleten atayacak bir isim arayışında olduğu kaydedildi.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber