Banka görevlisinin 'zimmet' davasında tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankadan 3 firmaya yapılan ödemeleri zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan B. A. A. tahliye edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık B. A. A. ile tutuksuz yangılanan kız kardeşi B.A. katıldı. A.'ın annesi olan diğer tutuksuz sanık P.A. duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Akın, bankanın avukatı Taner Alp tarafından 6 Temmuz 2006 tarihinde mahkemeye sunulan dilekçeye göre, sanıkların zimmetine geçirdiği iddia edilen 870 bin YTL'nin çeşitli tarihlerde ödendiğini, banka zararının tazmin edildiğini hatırlattı. ;

Sanıkların avukatı Hasan Fehmi Demir, banka avukatının sunduğu belgeye bir diyeceklerinin olmadığını belirterek, ?İfadeler tespit edilmiş, banka zararı tamamen tazmin edilmiştir. Bu nedenle B. A. A.'ın tahliyesini istiyoruz? dedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı da, belirtilen gerekçelerin, toplanan delillerin ve tutukluluk süresinin göz önüne alınarak sanık B. A. A.'ın tahliyesine karar verilmesi görüşünde olduğunu bildirdi.

B. A. A. 'ın tahliyesine karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, B. A. A. 'ın bir bankada Kredi Kartları Yönetimi Bireysel İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümünde Ürün Yönetmeni olarak görev yaptığı belirtiliyor.

Bankaya bireysel ürün hizmeti verilmesiyle ilgili olarak 3 firma adına düzenlenen 47 fatura karşılığında firmalara 1 milyon 209 bin 725 YTL ödenmesine ilişkin inceleme yapıldığı belirtilen iddianamede, bazı usulsüzlüklere rastlandığı, dava konusu faturalardan 25'indeki yazı ve rakamların A.'ın el ürünü olduğu anlatılıyor.

Firmalara, bu faturalara dayanılarak ödeme yapıldığı, ödemelerin yatırıldığı firma hesapları ile B. A. A., annesi P. A. ve kız kardeşi B. A.'ın hesapları arasında para hareketleri tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüphelilerin hesaplarına aktarılan 874 bin 965 YTL'yi zimmetlerine geçirdikleri öne sürülüyor.

İddianamede, 3 sanığın da Bankalar Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 6 ile 12'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber