Erdoğan'ın Mumcu'ya açtığı tazminat davası reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu aleyhine açtığı 25 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Erdoğan ve Mumcu'nun avukatları katıldı.

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin, Mumcu'nun 15 Şubat 2006 tarihinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında Mumcu'nun Erdoğan'ı "arazi kapatmakla ve hukuka aykırı işlemlerinde başkalarını kullanmakla" itham ettiği yönündeki iddialarını yineleyerek, manevi tazminata hükmedilmesini istedi.

Mumcu'nun avukatı Erden Er ise Mumcu'nun genel kurulda kendisine yönelik eleştirileri yanıtladığını, sözlerinde hakaret unsuru bulunmadığını savunarak, davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Cengiz Çifçi, delillerin toplandığını ve araştırılacak başka bir konu kalmadığını belirterek, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Mumcu'nun, "Maliye Bakanı 2/B arazisi alıyormuş da... Onun bir arkadaşı Başbakan oluyormuş da... Hikaye öyle değil, hikaye şöyle: Önce bir belediye başkanı 2/B arazisini kapatıyor ama bunu kendi kaydına alamadığı için izah edemediği için bir arkadaşından rica ediyor. O arkadaşı o sıra naylon fatura işleriyle meşgul. Daha sonra o şahıs başka vesilelerle devletin yönetim kademelerine geliyor" şeklindeki sözleriyle Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği ileri sürülüyor ve 25 bin YTL manevi tazminat talep ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber