Savcıya gözdağı: Silopi savcıya mezar olacak

Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fincancı katırlarını ürküten Silopi Başsavcısı Demirezen hedef tahtası oldu. Dün adli bir olay için hükümet binasına gelen öfkeli grup Demirezen aleyhine ?Silopi savcıya mezar olacak' diye slogan attı

SİLOPİ Cumhuriyet Başsavcısı Talip Demirezen, çıkar odaklarının ?boy hedefi' haline geldi. İpekyolu-1 Operasyon ile TASİŞ'teki ?Rüşvet' çarkını bitiren, ?Kapan' Operasyonu'yla da Zaho-Suriye-İstanbul hattında insan kaçakçılığı yapan suç örgütünü çökerten Demirezen'in kolay yolla rant sağlayanları fena kızdırdı.

Silopi Hükümet Konağı dün hareketli saatler yaşadı. Kız çocuğu Z.U'yu (11) kaçırmaya teşebbüsten yakalanan Abdulhadi K. adlı zanlının adliyeye çıkarılışı sırasında bir grup provokatör sloganlarla Demirezen'e gözdağı vermek istedi. Zanlı yaklaşık bin kişilik grup tarafından linç edilmek istendi. Polis, hükümet konağını ve polis araçlarını taşlayan kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

İşte tam bu sırada zanlıyı linç girişimi Demirezen'i hedef alan organize bir gösteriye dönüştü. Öfkeli kalabalık, ?Çayımızı, mazotumuzu, sigaralarımızı topladın' diye Başsavcı aleyhine slogan atmaya başladı. Adliyenin camlarını kırıp, 20 araca zarar veren göstericiler, bir polis aracını da yakmak istedi. Kalabalık, ?Silopi savcıya mezar olacak' diye slogan atarken istifasını istediler. Demirezen'in talimatıyla olay yerine bir komando bölüğü sevk edildi. Askerlerin hükümet konağına gelmesi üzerine göstericiler bu kez ?En büyük asker bizim asker' diye tempo tuttu.

Yaklaşık 3.5 saat süren olaylar sırasında zanlı cezaevine gönderilirken, Demirezen ve adliye personeli hükümet konağında mahsur kaldılar.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber