Okulların tatil edildiği iller!

Meteoroloji'den gelen en son kar yağışı tahminleri sonrası bazı illerde okullar tatil edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2014 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okulların tatil edildiği iller!

Meteoroloji'den gelen en son kar yağışı tahminleri sonrası bazı illerde okullar tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle okullarıntatil edildiği il ve ilçeler ile yetkililerin yaptığı son açıklamalar şöyle:

MANİSA Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun kar yağışı sebebiyle Demirci, Gördes ve Kırkağaç ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiğini söyledi. Bektaş, okulların tatil edildiği Demirci, Gördes ve Kırkağaç dışındaki diğer ilçelerde taşımalı sistemle okula getirilen öğrencilerin yarın okullara getirilmeyeceğini, bu öğrencilerin izinli sayılacağını ifade etti.

EDİRNE Edirne'nin bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma sebebiyle 31 Aralık'ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

SAKARYA: Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında bu akşam yapılan toplantıda, meteorolojik beklentiler de dikkate alınarak ilk ve orta dereceli okulların il genelinde yarın (Çarşamba) tatil etilmesi kararlaştırıldı. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.

ÇANAKKALE: Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Kaymakamlarımızdan gelen şifa-i bilgilerden, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre kuvvetli kar yağışı ve fırtına beklentisi belirtildiğinden dolayı, İli merkezi ve İlçelerinde bulunan ilkokul ve orta okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için okullar bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edilmiştir" denildi.

ESKİŞEHİR: Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bölgede görülen yoğun kar yağışı nedeniyle bugün 14.00'ten itibaren ve yarın, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Bu doğrultuda Başbakanlığın ilgili genelgesi gereği olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan belirlenen tatil süresince izinli sayılacağı da hatırlatıldı.

BALIKESİR: Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullartatil edildi.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devan eden kar yağışı nedeniyle Dursunbey'de 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 600 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle sabah saatlerinde okullarına gidemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşımalı sistemle eğitim verilen 6 lise ve 16 ilköğretim okulu öğrencilerine bugününtatil edildiğini duyurdu. Kar tatilinin hava şartlarına göre uzatılabileceği, bununla ilgili duyurunun ise daha sonra yapılacağı bildirildi

KASTAMONU: Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

BURSA:Bursa'da da Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar iki gün tatil edildi. Bolu'da da yoğun yağış nedeniyle okullar yarın tatil. Yarın tatil olan illerde, eğitim perşembe ve cuma günlerinin yılbaşı tatili olması nedeniyle pazartesi günü başlayacak.

BOLU: Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

DÜZCE: Düzce'de il genelinde kar nedeniyle okullar yarın tatil ilan edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber